It-dienstverlener Ordina mikt op 30% omzetgroei tegen 2014. Daarvoor gaat het bedrijf op zoek naar 150 nieuwe medewerkers.

Het vernieuwde managementteam van Ordina, onder leiding van de sinds begin dit jaar nieuwe ceo Franky Van Damme, is klaar met een nieuw strategisch plan. Dat moet het ict-bedrijf naar een omzetgroei van 30 procent op drie jaar tijd leiden. Het bedrijf mikt bewust niet op de internationale markt - "dat zou suïcidaal zijn", zei de ceo pas nog tegen onze collega's van Trends - maar wil die groei uit de Benelux-markt halen. De achterliggende redenering is dat het merendeel van de it services business in België gerealiseerd wordt door lokaal verankerde bedrijven en niet door it-multinationals.

Voortaan definieert Ordina vijf sectoren waarop het zich wil focussen: industry & commerce, overheid, pharma & biomedische sector, utilities (inclusief telco & media) en finance. Ordina boekte in 2010 zo'n 69 miljoen euro omzet en telt zo'n 700 ict'ers. Tegen 2014 moet dat aantal dus toegenomen zijn met minstens 150, luidt de ambitie.

It-dienstverlener Ordina mikt op 30% omzetgroei tegen 2014. Daarvoor gaat het bedrijf op zoek naar 150 nieuwe medewerkers. Het vernieuwde managementteam van Ordina, onder leiding van de sinds begin dit jaar nieuwe ceo Franky Van Damme, is klaar met een nieuw strategisch plan. Dat moet het ict-bedrijf naar een omzetgroei van 30 procent op drie jaar tijd leiden. Het bedrijf mikt bewust niet op de internationale markt - "dat zou suïcidaal zijn", zei de ceo pas nog tegen onze collega's van Trends - maar wil die groei uit de Benelux-markt halen. De achterliggende redenering is dat het merendeel van de it services business in België gerealiseerd wordt door lokaal verankerde bedrijven en niet door it-multinationals. Voortaan definieert Ordina vijf sectoren waarop het zich wil focussen: industry & commerce, overheid, pharma & biomedische sector, utilities (inclusief telco & media) en finance. Ordina boekte in 2010 zo'n 69 miljoen euro omzet en telt zo'n 700 ict'ers. Tegen 2014 moet dat aantal dus toegenomen zijn met minstens 150, luidt de ambitie.