De chipgigant wil met de overname zowel intellectueel eigendom als "key engineering talent" in huis halen. Hoeveel AMD betaalt voor de startup is niet bekend.

AMD heeft sinds de overname van ATI zijn eigen videokaarten in huis, een belangrijk stuk technologie om VR al dan niet mogelijk te maken op een PC. Door Nitero in huis te halen kan het bedrijf zich beter focussen op de technologie rond VR-headsets.

Nitero was aanvankelijk enkel van plan om 60 GHz draadloze chips voor mobiele toestellen te maken. Maar intussen heeft het zijn ambities uitgebreid naar chips voor headsets die verbonden zijn met pc's.

De chipgigant wil met de overname zowel intellectueel eigendom als "key engineering talent" in huis halen. Hoeveel AMD betaalt voor de startup is niet bekend.AMD heeft sinds de overname van ATI zijn eigen videokaarten in huis, een belangrijk stuk technologie om VR al dan niet mogelijk te maken op een PC. Door Nitero in huis te halen kan het bedrijf zich beter focussen op de technologie rond VR-headsets. Nitero was aanvankelijk enkel van plan om 60 GHz draadloze chips voor mobiele toestellen te maken. Maar intussen heeft het zijn ambities uitgebreid naar chips voor headsets die verbonden zijn met pc's.