HP Enterprise Services heeft het 'private cloud'-contract bij het Amerikaanse leger in de wacht gesleept.

Het zogenaamde Army Private Cloud contract (APC2) moet het Amerikaanse leger, het Amerikaanse ministerie van Defensie en bijhorende militaire overheidsagentschappen voorzien van de nodige (private) clouddiensten. Het gaat over een raamcontract voor 'onbeperkte levering', met een financieel plafond van 249 miljoen euro, over 1 jaar (maar 4 keer verlengbaar met 1 jaar).

Binnen het contract worden de bestaande datacenters geconsolideerd en zal HP ook zijn containerdatacenters inzetten voor wanneer snelle of tijdelijke cloudrekenkracht nodig is (vb. bij militaire operaties). Binnen het contract werkt HP samen met een hele rist onderaannemers (onder meer Brocade, Microsoft, KPMG, NetApp, Oracle, Red Hat en CenturyLink) en de universiteit van Alabama.

HP Enterprise Services heeft het 'private cloud'-contract bij het Amerikaanse leger in de wacht gesleept. Het zogenaamde Army Private Cloud contract (APC2) moet het Amerikaanse leger, het Amerikaanse ministerie van Defensie en bijhorende militaire overheidsagentschappen voorzien van de nodige (private) clouddiensten. Het gaat over een raamcontract voor 'onbeperkte levering', met een financieel plafond van 249 miljoen euro, over 1 jaar (maar 4 keer verlengbaar met 1 jaar). Binnen het contract worden de bestaande datacenters geconsolideerd en zal HP ook zijn containerdatacenters inzetten voor wanneer snelle of tijdelijke cloudrekenkracht nodig is (vb. bij militaire operaties). Binnen het contract werkt HP samen met een hele rist onderaannemers (onder meer Brocade, Microsoft, KPMG, NetApp, Oracle, Red Hat en CenturyLink) en de universiteit van Alabama.