De robot AlphaDog is niet meteen een aaibaar beestje. Voorlopig is het nog maar een prototype, maar als de robothond op punt staat, zal hij kunnen lopen en klimmen over ruw terrein, terwijl hij zware lasten draagt.

De AlphaDog Proto wordt ontwikkeld door het Amerikaanse bedrijf Boston Dynamics met fondsen van DARPA (Defense Advanced Research Projects Agency) en de US Marine Corps. De functie van deze robot wordt omschreven als Legged Squad Support System. De bedoeling is dat AlphaDog inzetbaar is vanaf 2012.

De vechtrobothond zal dan een lading van ongeveer 180 kilo kunnen dragen tijdens missies van 30 kilometer over ruw terrein gedurende 24 uur zonder dat hij moet worden bijgetankt. AlphaDog wordt aangedreven door een verbrandingsmotor die toch weinig lawaai maakt.

De video geeft een idee tot wat AlphDog in staat is. Ook is te zien hoe twee mensen trachten hem omver te duwen, maar de viervoetige robothond staat duidelijk stevig op zijn poten. En mocht hij toch onderuitgaan, dan kan hij zichzelf oprichten. Toch wel griezelig als je het ding ziet bewegen.

De robot AlphaDog is niet meteen een aaibaar beestje. Voorlopig is het nog maar een prototype, maar als de robothond op punt staat, zal hij kunnen lopen en klimmen over ruw terrein, terwijl hij zware lasten draagt. De AlphaDog Proto wordt ontwikkeld door het Amerikaanse bedrijf Boston Dynamics met fondsen van DARPA (Defense Advanced Research Projects Agency) en de US Marine Corps. De functie van deze robot wordt omschreven als Legged Squad Support System. De bedoeling is dat AlphaDog inzetbaar is vanaf 2012. De vechtrobothond zal dan een lading van ongeveer 180 kilo kunnen dragen tijdens missies van 30 kilometer over ruw terrein gedurende 24 uur zonder dat hij moet worden bijgetankt. AlphaDog wordt aangedreven door een verbrandingsmotor die toch weinig lawaai maakt. De video geeft een idee tot wat AlphDog in staat is. Ook is te zien hoe twee mensen trachten hem omver te duwen, maar de viervoetige robothond staat duidelijk stevig op zijn poten. En mocht hij toch onderuitgaan, dan kan hij zichzelf oprichten. Toch wel griezelig als je het ding ziet bewegen.