Het Amerikaanse leger gaat investeren in Apple-infrastructuur. Door gebruik te maken van verschillende soorten computers en besturingsystemen, willen de militairen de kans op een succesvolle cyberaanval verkleinen.

Luitenant-kolonel C.J. Wallington oppert in het zakenblad Forbes dat de defensiestaf voornamelijk geïnteresseerd is in de Xserve-systemen van Apple. Daarnaast heeft de legerleiding beveiligingssoftware laten schrijven voor OS X, opdat de computers met keycard-systemen kunnen worden beveiligd.

Wallington hoopt dat de toename van het aantal Mac's bij het Amerikaanse leger hackers zullen afschrikken en buiten houden. Wat dat betreft stelt hij dat computers die op OS X draaien, sowieso al veiliger zijn dan computers die besturingssystemen van Microsoft gebruiken.

Vorig jaar nog werd het Amerikaanse leger in verlegenheid gebracht omdat Chinese hackers waren binnengedrongen in het netwerk van het Pentagon.

Het Amerikaanse leger gaat investeren in Apple-infrastructuur. Door gebruik te maken van verschillende soorten computers en besturingsystemen, willen de militairen de kans op een succesvolle cyberaanval verkleinen. Luitenant-kolonel C.J. Wallington oppert in het zakenblad Forbes dat de defensiestaf voornamelijk geïnteresseerd is in de Xserve-systemen van Apple. Daarnaast heeft de legerleiding beveiligingssoftware laten schrijven voor OS X, opdat de computers met keycard-systemen kunnen worden beveiligd. Wallington hoopt dat de toename van het aantal Mac's bij het Amerikaanse leger hackers zullen afschrikken en buiten houden. Wat dat betreft stelt hij dat computers die op OS X draaien, sowieso al veiliger zijn dan computers die besturingssystemen van Microsoft gebruiken. Vorig jaar nog werd het Amerikaanse leger in verlegenheid gebracht omdat Chinese hackers waren binnengedrongen in het netwerk van het Pentagon.