De Amerikaanse federale handelscommissie (FTC) is een procedure gestart tegen Intel. De FTC beticht de belangrijkste chipfabrikant ter wereld van misbruik van zijn dominante marktpositie. Doel van de "systematische campagne" was het elimineren van marktrivalen, zo stelt de FTC.

Volgens de aanklacht die de FTC indiende, probeerde Intel "superieure" producten van concurrrenten tegen te houden en onthield het bedrijf de consument gedurende 10 jaar van keuze en innovatie. Intel, met zetel in het Californische Santa Clara, controleert meer dan 80 procent van de wereldmarkt voor computerchips.

De aanklacht komt een maand nadat Intel met een minnelijke schikking en 1,25 miljard dollar een vier jaren lopend dispuut met concurrent AMD (Advanced Micro Devices) bezegelde. Na een onderzoek van negen jaar, werd Intel in mei door de Europese Commissie veroordeeld tot een boete van 1,06 miljard euro wegens misbruik van zijn dominante positie.

Tegen Intel lopen nog andere vervolgingen, onder meer vanwege het ministerie van Justitie van de staat New York.

Bron: Belga

De Amerikaanse federale handelscommissie (FTC) is een procedure gestart tegen Intel. De FTC beticht de belangrijkste chipfabrikant ter wereld van misbruik van zijn dominante marktpositie. Doel van de "systematische campagne" was het elimineren van marktrivalen, zo stelt de FTC. Volgens de aanklacht die de FTC indiende, probeerde Intel "superieure" producten van concurrrenten tegen te houden en onthield het bedrijf de consument gedurende 10 jaar van keuze en innovatie. Intel, met zetel in het Californische Santa Clara, controleert meer dan 80 procent van de wereldmarkt voor computerchips. De aanklacht komt een maand nadat Intel met een minnelijke schikking en 1,25 miljard dollar een vier jaren lopend dispuut met concurrent AMD (Advanced Micro Devices) bezegelde. Na een onderzoek van negen jaar, werd Intel in mei door de Europese Commissie veroordeeld tot een boete van 1,06 miljard euro wegens misbruik van zijn dominante positie. Tegen Intel lopen nog andere vervolgingen, onder meer vanwege het ministerie van Justitie van de staat New York. Bron: Belga