Van alle ondernemers wordt Steve Jobs door Amerikaanse jongeren het meest bewonderd. Dat blijkt uit een bevraging van Junior Achievement Worldwide.

Junior Achievement Worldwide is een vereniging met als doel 'jongeren voor te bereiden om te slagen in de wereldwijde economie'. In een bevraging bij zo'n 1000 jonge Amerikanen tussen 12 en 17 jaar wilde de organisatie weten welke ondernemer (ver alle sectoren heen) ze het meest bewonderden. En de keuze was breed en divers, want ook acteurs, talk show hosts, directeurs van hightechbedrijven en sportlui vulden de lijst.

And the winner is... Steve Jobs. Veruit. De baas van Apple haalt namelijk 35 procent van de stemmen, ver voor Oprah Winfrey en Marc Zuckerberg. Die laatste was theoretisch nochtans de meest 'youth-friendly' optie als oprichter van sociaal netwerk Facebook. Hij haalde echter maar 10 procent van de stemmen.

Zij die Steve Jobs kozen, vonden vooral dat hun uitverkorene "een verschil in of verbetering van het leven van de mensen had betekend of de wereld beter had gemaakt."

Van alle ondernemers wordt Steve Jobs door Amerikaanse jongeren het meest bewonderd. Dat blijkt uit een bevraging van Junior Achievement Worldwide. Junior Achievement Worldwide is een vereniging met als doel 'jongeren voor te bereiden om te slagen in de wereldwijde economie'. In een bevraging bij zo'n 1000 jonge Amerikanen tussen 12 en 17 jaar wilde de organisatie weten welke ondernemer (ver alle sectoren heen) ze het meest bewonderden. En de keuze was breed en divers, want ook acteurs, talk show hosts, directeurs van hightechbedrijven en sportlui vulden de lijst. And the winner is... Steve Jobs. Veruit. De baas van Apple haalt namelijk 35 procent van de stemmen, ver voor Oprah Winfrey en Marc Zuckerberg. Die laatste was theoretisch nochtans de meest 'youth-friendly' optie als oprichter van sociaal netwerk Facebook. Hij haalde echter maar 10 procent van de stemmen. Zij die Steve Jobs kozen, vonden vooral dat hun uitverkorene "een verschil in of verbetering van het leven van de mensen had betekend of de wereld beter had gemaakt."