Amerikaanse kinderen tussen 4 en 14 jaar bezitten gemiddeld 11 elektronische producten, zoals spelconsoles, multifunctionele telefoons of draagbare computers. Dat blijkt uit een peiling door marktonderzoeksbureau NPD Group.

De trend om zoveel verschillende elektronische producten te bezitten, lijkt zich niet meteen te zullen omkeren: een derde van de Amerikaanse ouders is van plan om dit jaar een elektronisch product voor hun kind(eren) te kopen, zo staat in de studie "Kids & Consumer Electronics". De internetpeiling telde 3.212 deelnemers, allen ouder dan 23 jaar en met minstens één kind tussen 4 en 14 jaar, en werd uitgevoerd tussen 1 en 20 april.

Uit de resultaten blijkt dat de jongsten hoofdzakelijk toestellen krijgen die bedoeld zijn om bij te leren, terwijl oudere kinderen zich vooral op draagbare telefoons en digitale camera's mogen verheugen. Nog volgens de studie bezit 1 kind op de 4 zijn eigen spelconsole. Televisie en computers zijn dan weer de twee elektronische producten die door kinderen het meest gebruikt worden.

Meisjes lijken meer te neigen naar telefoons en draagbare computers dan jongens, en kinderen in het algemeen gebruiken hun draagbare telefoon vooral voor het versturen van tekstberichten en foto's, veeleer dan om met elkaar te bellen. De laatste 5 jaar is het versturen van sms'en "geëxplodeerd", aldus de NPD Group.

Tot slot blijkt uit de peiling ook nog dat 37 procent van de Amerikaanse jongeren een draagbare muziekspeler heeft, tegen 6 procent in 2005.

Bron: Belga

Amerikaanse kinderen tussen 4 en 14 jaar bezitten gemiddeld 11 elektronische producten, zoals spelconsoles, multifunctionele telefoons of draagbare computers. Dat blijkt uit een peiling door marktonderzoeksbureau NPD Group. De trend om zoveel verschillende elektronische producten te bezitten, lijkt zich niet meteen te zullen omkeren: een derde van de Amerikaanse ouders is van plan om dit jaar een elektronisch product voor hun kind(eren) te kopen, zo staat in de studie "Kids & Consumer Electronics". De internetpeiling telde 3.212 deelnemers, allen ouder dan 23 jaar en met minstens één kind tussen 4 en 14 jaar, en werd uitgevoerd tussen 1 en 20 april. Uit de resultaten blijkt dat de jongsten hoofdzakelijk toestellen krijgen die bedoeld zijn om bij te leren, terwijl oudere kinderen zich vooral op draagbare telefoons en digitale camera's mogen verheugen. Nog volgens de studie bezit 1 kind op de 4 zijn eigen spelconsole. Televisie en computers zijn dan weer de twee elektronische producten die door kinderen het meest gebruikt worden. Meisjes lijken meer te neigen naar telefoons en draagbare computers dan jongens, en kinderen in het algemeen gebruiken hun draagbare telefoon vooral voor het versturen van tekstberichten en foto's, veeleer dan om met elkaar te bellen. De laatste 5 jaar is het versturen van sms'en "geëxplodeerd", aldus de NPD Group. Tot slot blijkt uit de peiling ook nog dat 37 procent van de Amerikaanse jongeren een draagbare muziekspeler heeft, tegen 6 procent in 2005. Bron: Belga