Aanklagers in de staten willen weten of platenbazen door Apple onder druk gezet zijn om muziek terug te trekken uit concurrerende streamingdiensten. Apple Music is alleen voor abonnees toegankelijk, terwijl concurrenten als Spotify en Pandora ook gratis te gebruiken zijn met advertenties.

Apple zou mogelijk zijn sterke marktpositie hebben misbruikt om de concurrentie op achterstand te zetten. De muziekcatalogus van Apple Music bevat, volgens ingewijden van persbureau Bloomberg, onder meer nummers van Taylor Swift. De populaire zangeres haalde haar muziek eerder weg van Spotify.

De Amerikaanse mededingingswaakhond FTC (Federal Trade Commission) liet vorige maand al weten het nieuwe paradepaardje van Apple onder de loep te nemen. Ook in de Europese Unie zouden autoriteiten onderzoek doen naar de streamingdienst, zo werd eerder door ingewijden naar buiten gebracht.

Apple Music is een combinatie van de muziekspeler iTunes en de streamingdienst Beats Music, een uitvloeisel van Apples overname van Beats Electronics vorig jaar. Apple is nog volop bezig met het proces om muziekcatalogi van artiesten te bemachtigen voor zijn dienst.

Het bedrijf uit Cupertino beloofde maandag dat er meer dan 30 miljoen nummers beschikbaar zullen zijn wanneer Apple Music eind deze maand te gebruiken is.

Aanklagers in de staten willen weten of platenbazen door Apple onder druk gezet zijn om muziek terug te trekken uit concurrerende streamingdiensten. Apple Music is alleen voor abonnees toegankelijk, terwijl concurrenten als Spotify en Pandora ook gratis te gebruiken zijn met advertenties. Apple zou mogelijk zijn sterke marktpositie hebben misbruikt om de concurrentie op achterstand te zetten. De muziekcatalogus van Apple Music bevat, volgens ingewijden van persbureau Bloomberg, onder meer nummers van Taylor Swift. De populaire zangeres haalde haar muziek eerder weg van Spotify. De Amerikaanse mededingingswaakhond FTC (Federal Trade Commission) liet vorige maand al weten het nieuwe paradepaardje van Apple onder de loep te nemen. Ook in de Europese Unie zouden autoriteiten onderzoek doen naar de streamingdienst, zo werd eerder door ingewijden naar buiten gebracht. Apple Music is een combinatie van de muziekspeler iTunes en de streamingdienst Beats Music, een uitvloeisel van Apples overname van Beats Electronics vorig jaar. Apple is nog volop bezig met het proces om muziekcatalogi van artiesten te bemachtigen voor zijn dienst. Het bedrijf uit Cupertino beloofde maandag dat er meer dan 30 miljoen nummers beschikbaar zullen zijn wanneer Apple Music eind deze maand te gebruiken is.