De opzet is om het project te leren kennen, maar ook om te kijken wat de gevolgen kunnen zijn rond dataprivacy. De hoorzitting staat gepland voor 16 juli. Namen van mogelijke getuigen zijn er nog niet, maar vermoedelijk zal onder meer David marcus, bij Facebook verantwoordelijk voor de blockchainactiviteiten, op dat lijstje staan.

Facebook kondigde deze week haar virtuele munt Libra aan, die vanaf midden 2020 beschikbaar wordt. Het bedrijf richt daarvoor een organisatie op samen met een honderdtal bedrijven. Facebook zelf zal met haar dochterbedrijf Calibra wallet-diensten aanbieden.

Maar de munt krijgt ook meteen heel wat kritiek. Facebook heeft in het verleden meermaals de privacy van gebruikers geschonden en eerdere beloftes rond het delen van data verbroken. Critici vrezen dat ook huidige beloftes rond de nieuwe munt op termijn zullen verwateren.

De opzet is om het project te leren kennen, maar ook om te kijken wat de gevolgen kunnen zijn rond dataprivacy. De hoorzitting staat gepland voor 16 juli. Namen van mogelijke getuigen zijn er nog niet, maar vermoedelijk zal onder meer David marcus, bij Facebook verantwoordelijk voor de blockchainactiviteiten, op dat lijstje staan.Facebook kondigde deze week haar virtuele munt Libra aan, die vanaf midden 2020 beschikbaar wordt. Het bedrijf richt daarvoor een organisatie op samen met een honderdtal bedrijven. Facebook zelf zal met haar dochterbedrijf Calibra wallet-diensten aanbieden.Maar de munt krijgt ook meteen heel wat kritiek. Facebook heeft in het verleden meermaals de privacy van gebruikers geschonden en eerdere beloftes rond het delen van data verbroken. Critici vrezen dat ook huidige beloftes rond de nieuwe munt op termijn zullen verwateren.