Twee telecomreuzen uit de Verenigde Staten, CenturyLink en Qwest, gaan fuseren en verdubbelen hiermee hun aantal klanten.

CenturyLink biedt 10,5 miljard dollar voor zijn rivaal Qwest. Het gaat om de grootste overname ooit voor het bedrijf en de grootste in de sector sinds Verizon Wireless twee jaar geleden Alltel overnam. De overname wordt gefinancierd met eigen aandelen. De raden van bestuur van beide ondernemingen zouden de fusie hebben goedgekeurd.

CenturyLink en Qwest zijn samen actief in 37 Amerikaanse deelstaten, goed voor 17 miljoen abonnees vaste telefonie. Daarnaast tellen ze ook nog 850.000 gsm-klanten. Door samen te gaan, verwacht men 625 miljoen dollar te kunnen besparen.

In de VS is een consolidatiebeweging in de telecomsector aan de gang om de dalende inkomsten uit vaste telefonie op te vangen.

Bron: Belga

Twee telecomreuzen uit de Verenigde Staten, CenturyLink en Qwest, gaan fuseren en verdubbelen hiermee hun aantal klanten.CenturyLink biedt 10,5 miljard dollar voor zijn rivaal Qwest. Het gaat om de grootste overname ooit voor het bedrijf en de grootste in de sector sinds Verizon Wireless twee jaar geleden Alltel overnam. De overname wordt gefinancierd met eigen aandelen. De raden van bestuur van beide ondernemingen zouden de fusie hebben goedgekeurd.CenturyLink en Qwest zijn samen actief in 37 Amerikaanse deelstaten, goed voor 17 miljoen abonnees vaste telefonie. Daarnaast tellen ze ook nog 850.000 gsm-klanten. Door samen te gaan, verwacht men 625 miljoen dollar te kunnen besparen.In de VS is een consolidatiebeweging in de telecomsector aan de gang om de dalende inkomsten uit vaste telefonie op te vangen.Bron: Belga