Op een vrijdagavond verveelde de tiener Jacob Ajit zich. Hij had nog een oude telefoon liggen met een T-Mobile prepaid simkaart liggen en bedacht een uitdaging: kan ik op een of andere manier op het internet komen zonder dataplan?

De telefoon kon nog wel gratis naar een portaal van de provider surfen, waar informatie over tariefplannen werden gegeven en Ajit kon upgraden, schrijft hij op Medium. Ook was het mogelijk om naar verschillende speedtests af te reizen zonder hiervoor te betalen. Hij zocht uit hoe dat kon en ontdekte dat T-Mobile geen kosten rekent voor websites met de vermelding van '/speedtest' in de url.

Gratis naar Taylor Swift kijken

Toen hij dit zag zette hij zelf een site online met de map /speedtest in de url. Hier kon hij ook gratis naar toe zonder internetbundel. Hij startte wat video's van Taylor Swift op zijn telefoon en alles werkte zoals het moest, waarna de volgende stap volgde: het wereldwijde web.

Droom kwam uit

Daarvoor zette hij een proxy op die aan iedere url /speedtest toevoegde en het werkte. Hij kon overal naartoe zonder te betalen; een droom die uitkwam, maar wel een hele tijdelijke.

Ajit besloot hier maar kort gebruik van te maken, omdat hij geen problemen wilde. Hij heeft de proxy offline gehaald en T-Mobile op de hoogte gebracht, maar wacht nog altijd op een antwoord van de provider.

Op een vrijdagavond verveelde de tiener Jacob Ajit zich. Hij had nog een oude telefoon liggen met een T-Mobile prepaid simkaart liggen en bedacht een uitdaging: kan ik op een of andere manier op het internet komen zonder dataplan?De telefoon kon nog wel gratis naar een portaal van de provider surfen, waar informatie over tariefplannen werden gegeven en Ajit kon upgraden, schrijft hij op Medium. Ook was het mogelijk om naar verschillende speedtests af te reizen zonder hiervoor te betalen. Hij zocht uit hoe dat kon en ontdekte dat T-Mobile geen kosten rekent voor websites met de vermelding van '/speedtest' in de url. Gratis naar Taylor Swift kijkenToen hij dit zag zette hij zelf een site online met de map /speedtest in de url. Hier kon hij ook gratis naar toe zonder internetbundel. Hij startte wat video's van Taylor Swift op zijn telefoon en alles werkte zoals het moest, waarna de volgende stap volgde: het wereldwijde web.Droom kwam uitDaarvoor zette hij een proxy op die aan iedere url /speedtest toevoegde en het werkte. Hij kon overal naartoe zonder te betalen; een droom die uitkwam, maar wel een hele tijdelijke.Ajit besloot hier maar kort gebruik van te maken, omdat hij geen problemen wilde. Hij heeft de proxy offline gehaald en T-Mobile op de hoogte gebracht, maar wacht nog altijd op een antwoord van de provider.