Na de QR-code, produceerden onderzoekers aan de Carnegie Mellon University de 'akoestische barcode', die geluid omzet in digitale informatie.

In plaats van een gedrukte code te scannen, ga je met je vingernagel over een in hout, steen of kunststof geëtst patroon. De geluidstrillingen die daaruit voortkomen kunnen door een computer of smartphone herkend worden, en worden vervolgens omgezet in digitale informatie.

Deze 'akoestische barcodes' kunnen bijvoorbeeld gebruikt worden in winkeletalages, om klanten van bijkomende productinformatie te voorzien, of voor het draadloos uitwisselen van digitale bestanden.

Bekijk onderstaand filmpje voor een demonstratie.

Na de QR-code, produceerden onderzoekers aan de Carnegie Mellon University de 'akoestische barcode', die geluid omzet in digitale informatie. In plaats van een gedrukte code te scannen, ga je met je vingernagel over een in hout, steen of kunststof geëtst patroon. De geluidstrillingen die daaruit voortkomen kunnen door een computer of smartphone herkend worden, en worden vervolgens omgezet in digitale informatie. Deze 'akoestische barcodes' kunnen bijvoorbeeld gebruikt worden in winkeletalages, om klanten van bijkomende productinformatie te voorzien, of voor het draadloos uitwisselen van digitale bestanden.Bekijk onderstaand filmpje voor een demonstratie.