Het bedrijf zegt door de FBI op de hoogte te zijn gebracht van mogelijke online-activiteiten door buitenlandse entiteiten.

Op één dag van de 'midterms', de tussentijdse parlementsverkiezingen in de VS, nam het bedrijf geen risico en blokkeerde de profielen, luidt het.

Facebook moet nog onderzoeken of er effectief buitenlandse groeperingen achter de accounts schuilgaan.

Het bedrijf heeft naar eigen zeggen regelmatig contact met de autoriteiten en met externe experts overal in de wereld, sinds er vermoedens zijn van Russische inmenging bij de vorige presidentsverkiezingen in de VS.

Het bedrijf zegt door de FBI op de hoogte te zijn gebracht van mogelijke online-activiteiten door buitenlandse entiteiten. Op één dag van de 'midterms', de tussentijdse parlementsverkiezingen in de VS, nam het bedrijf geen risico en blokkeerde de profielen, luidt het.Facebook moet nog onderzoeken of er effectief buitenlandse groeperingen achter de accounts schuilgaan. Het bedrijf heeft naar eigen zeggen regelmatig contact met de autoriteiten en met externe experts overal in de wereld, sinds er vermoedens zijn van Russische inmenging bij de vorige presidentsverkiezingen in de VS.