Facebook heeft in de VS een internettelefoondienst geïntegreerd in zijn Messenger-applicatie voor iPhone. Dit betekent dat Amerikaanse Facebookgebruikers voortaan gratis met elkaar kunnen bellen. Dat heeft de sociale netwerksite bevestigd tegenover technologiesite The Verge.

Deze VoIP-dienst (Voice over IP) - die deel uitmaakt van de bestaande iPhone-applicatie Facebook Messenger - vereist als vanzelfsprekend wel een internetconnectie. Heb je WiFi-verbinding, dan bel je gratis. Surf je op een 3G-netwerk, dan gelden de gebruikelijke tarieven voor mobiele data.

Als Facebook deze internettelefoondienst ook in de rest van de wereld beschikbaar maakt - of en wanneer dit gebeurt is nog niet bekend -, krijgt Skype er een heel grote concurrent bij.

Facebook heeft in de VS een internettelefoondienst geïntegreerd in zijn Messenger-applicatie voor iPhone. Dit betekent dat Amerikaanse Facebookgebruikers voortaan gratis met elkaar kunnen bellen. Dat heeft de sociale netwerksite bevestigd tegenover technologiesite The Verge. Deze VoIP-dienst (Voice over IP) - die deel uitmaakt van de bestaande iPhone-applicatie Facebook Messenger - vereist als vanzelfsprekend wel een internetconnectie. Heb je WiFi-verbinding, dan bel je gratis. Surf je op een 3G-netwerk, dan gelden de gebruikelijke tarieven voor mobiele data. Als Facebook deze internettelefoondienst ook in de rest van de wereld beschikbaar maakt - of en wanneer dit gebeurt is nog niet bekend -, krijgt Skype er een heel grote concurrent bij.