Het Amerikaanse Danlaw specialiseert zich in connected car oplossing, embedded hardware en softwareontwikkeling van Electronic Control Units (ECU's). Maar ook netwerkcommunicatie in voertuigen, infotainment en telematica.

Door het partnerschap krijgt Option een lening, converteerbaar in aandelen, van zes miljoen euro aan vijf procent interest. Die loopt tot november 2020. Daarnaast krijgt het bedrijf de optie om vier miljoen euro aan inschrijfrechten (warranten). Die laatste wordt binnenkort goedgekeurd op een buitengewone algemene vergadering.

Door de investering krijgt Danlaw's oprichter en ceo Raju Dandu ook in de raad van bestuur van Option terecht. "We zien talrijke opportuniteiten om ons groei traject te verbeteren door geïntegreerde oplossingen aan te bieden die steunen op Option's sterke design- en engineerings mogelijkheden en waardoor we een robuuster geheel van oplossingen voor de Connected Car en IoT kunnen leveren", aldus Dandu.

Option focust zich met de deal verder op connected cars. Afgelopen zomer nog liet het Leuvense bedrijf al weten dat het een groot contract scoorde bij een niet nader genoemd bedrijf voor de ontwikkeling van een zogenaamde ODB 2 Datalogger. Dat blijkt vandaag Danlaw te zijn, dat naar eigen zeggen de nr 1 telematica leverancier is voor ODB (on board diagnostics) toestellen in Noord Amerika.

Het Amerikaanse Danlaw specialiseert zich in connected car oplossing, embedded hardware en softwareontwikkeling van Electronic Control Units (ECU's). Maar ook netwerkcommunicatie in voertuigen, infotainment en telematica.Door het partnerschap krijgt Option een lening, converteerbaar in aandelen, van zes miljoen euro aan vijf procent interest. Die loopt tot november 2020. Daarnaast krijgt het bedrijf de optie om vier miljoen euro aan inschrijfrechten (warranten). Die laatste wordt binnenkort goedgekeurd op een buitengewone algemene vergadering.Door de investering krijgt Danlaw's oprichter en ceo Raju Dandu ook in de raad van bestuur van Option terecht. "We zien talrijke opportuniteiten om ons groei traject te verbeteren door geïntegreerde oplossingen aan te bieden die steunen op Option's sterke design- en engineerings mogelijkheden en waardoor we een robuuster geheel van oplossingen voor de Connected Car en IoT kunnen leveren", aldus Dandu.Option focust zich met de deal verder op connected cars. Afgelopen zomer nog liet het Leuvense bedrijf al weten dat het een groot contract scoorde bij een niet nader genoemd bedrijf voor de ontwikkeling van een zogenaamde ODB 2 Datalogger. Dat blijkt vandaag Danlaw te zijn, dat naar eigen zeggen de nr 1 telematica leverancier is voor ODB (on board diagnostics) toestellen in Noord Amerika.