De Amerikaanse chipreus AMI Semiconductor (AMIS), die z'n Europese hoofdzetel in Oudenaarde heeft, en het Leuvense nano-elektronicacentrum Imec hebben een samenwerkingsovereenkomst gesloten voor de ontwikkeling van de nieuwe generatie Smart Power-technologie van AMIS.

Het AMIS Smart Power Team uit Oudenaarde zal samenwerken met Imec-onderzoekers aan de ontwikkeling van het I4T Smart Power Technologieplatform, de vierde generatie Smart Power Technologie van AMIS. Die zal toelaten grote vermogenschakelingen te combineren met complexe digitale processoren in nog kleinere chips. Dergelijke technologie wordt vooral gebruikt voor toepassingen in de automobiel-, industriële- en communicatie-sector.

AMI Semiconductor heeft in het verleden al verschillende keren met Imec samengewerkt. Deze nieuwe samenwerking gaat echter een stap verder omdat voor het eerst een deel van de AMIS technologie-ontwikkeling gezamenlijk zal gebeuren door AMIS en Imec-ingenieurs in Imec's 200mm clean room in Heverlee.

AMI Semiconductor in Oudenaarde zag in december z'n chipfabriek nog verkocht worden aan On Seminconductor.

De Amerikaanse chipreus AMI Semiconductor (AMIS), die z'n Europese hoofdzetel in Oudenaarde heeft, en het Leuvense nano-elektronicacentrum Imec hebben een samenwerkingsovereenkomst gesloten voor de ontwikkeling van de nieuwe generatie Smart Power-technologie van AMIS. Het AMIS Smart Power Team uit Oudenaarde zal samenwerken met Imec-onderzoekers aan de ontwikkeling van het I4T Smart Power Technologieplatform, de vierde generatie Smart Power Technologie van AMIS. Die zal toelaten grote vermogenschakelingen te combineren met complexe digitale processoren in nog kleinere chips. Dergelijke technologie wordt vooral gebruikt voor toepassingen in de automobiel-, industriële- en communicatie-sector. AMI Semiconductor heeft in het verleden al verschillende keren met Imec samengewerkt. Deze nieuwe samenwerking gaat echter een stap verder omdat voor het eerst een deel van de AMIS technologie-ontwikkeling gezamenlijk zal gebeuren door AMIS en Imec-ingenieurs in Imec's 200mm clean room in Heverlee. AMI Semiconductor in Oudenaarde zag in december z'n chipfabriek nog verkocht worden aan On Seminconductor.