Europol heeft de Canadese ict-dienstenleverancier Amita geselecteerd voor het leveren van een gegevenssysteem over bommen.

De opdracht heeft een waarde van 540.000 euro. De databank wordt gebruikt voor opslag en uitwisseling van informatie en inlichtingen over explosieven. Naast Europol kunnen de EU-lidstaten het systeem raadplegen.

Amita is een bedrijf dat it-oplossingen aandraagt voor publieke beveiligingsvraagstukken en crisissituaties. Voor de vierjarige order van Europol levert de Canadese firma een databanksysteem, licenties, advies, onderhoud, bijstand en opleiding, met inbegrip van de implementatie op basis van een bestaand product, integratie van het systeem in de systeemstructuur van Europol, en de invoering en inwerkingstelling ervan. Amita won de aanbesteding van vier andere mededingers.

In samenwerking met Computable

Europol heeft de Canadese ict-dienstenleverancier Amita geselecteerd voor het leveren van een gegevenssysteem over bommen. De opdracht heeft een waarde van 540.000 euro. De databank wordt gebruikt voor opslag en uitwisseling van informatie en inlichtingen over explosieven. Naast Europol kunnen de EU-lidstaten het systeem raadplegen. Amita is een bedrijf dat it-oplossingen aandraagt voor publieke beveiligingsvraagstukken en crisissituaties. Voor de vierjarige order van Europol levert de Canadese firma een databanksysteem, licenties, advies, onderhoud, bijstand en opleiding, met inbegrip van de implementatie op basis van een bestaand product, integratie van het systeem in de systeemstructuur van Europol, en de invoering en inwerkingstelling ervan. Amita won de aanbesteding van vier andere mededingers. In samenwerking met Computable