Amplidata, een bedrijf uit de stal van serieondernemer Kristof De Spiegeleer, heeft 6 miljoen dollar (4,7 miljoen euro) opgehaald. In maart van dit jaar haalde de Belgische opslagspecialist al eens 8 miljoen dollar op (6,2 miljoen euro). Zowel de bestaande aandeelhouders (Intel Capital, Swisscom Ventures, Hummingbird Ventures en Endeavour Vision) als het Amerikaanse fonds Quantum Corp. zorgen voor het verse geld (Quantum focust op bedrijven die zich specialiseren in het beheer en de beveiliging van big data). Op vier jaar tijd werd er al 20 miljoen dollar geïnvesteerd in de onderneming.

Amplidata is gespecialiseerd in opslag van grote hoeveelheden data. Het bedrijf ontwikkelde een encoderingstechnologie (Amplistore) die naar eigen zeggen "een zeer hoge beschermingsgraad tegen dataverlies combineert met een veel kleinere capaciteitsbehoefte."

Het bedrijf (destijds opgericht als 'B-Virtual') werd door investeerder van het eerste uur Kristof De Spiegeleer (Incubaid), ooit omschreven als 'een storagesysteem dat niet meer stuk kan'. Het algoritme waarop Amplidata zijn oplossing heeft gebaseerd zou zijn oorsprong hebben in de ruimtevaartsector.

Dat ook een bedrijf als Intel investeert in Amplidata kan te maken hebben met het feit dat de processoren van de chipbakker op het lijf geschreven zijn van de systemen van Amplidata. Eén van de klanten is trouwens Massive Media, de uitbater van de sociale netwerksite Netlog en de datingsite Twoo.com.

Medeoprichter en voormalig ceo Wim De Wispelaere maakt overigens plaats voor de Amerikaan Mike Wall, die al sinds april voorzitter was. De Wispelaere wordt CTO van Amplidata. Wall was eerder de topman van het opslagbedrijf Atempo, en bouwde ooit de opslagdivisie van Intel mee uit.


Amplidata, een bedrijf uit de stal van serieondernemer Kristof De Spiegeleer, heeft 6 miljoen dollar (4,7 miljoen euro) opgehaald. In maart van dit jaar haalde de Belgische opslagspecialist al eens 8 miljoen dollar op (6,2 miljoen euro). Zowel de bestaande aandeelhouders (Intel Capital, Swisscom Ventures, Hummingbird Ventures en Endeavour Vision) als het Amerikaanse fonds Quantum Corp. zorgen voor het verse geld (Quantum focust op bedrijven die zich specialiseren in het beheer en de beveiliging van big data). Op vier jaar tijd werd er al 20 miljoen dollar geïnvesteerd in de onderneming. Amplidata is gespecialiseerd in opslag van grote hoeveelheden data. Het bedrijf ontwikkelde een encoderingstechnologie (Amplistore) die naar eigen zeggen "een zeer hoge beschermingsgraad tegen dataverlies combineert met een veel kleinere capaciteitsbehoefte." Het bedrijf (destijds opgericht als 'B-Virtual') werd door investeerder van het eerste uur Kristof De Spiegeleer (Incubaid), ooit omschreven als 'een storagesysteem dat niet meer stuk kan'. Het algoritme waarop Amplidata zijn oplossing heeft gebaseerd zou zijn oorsprong hebben in de ruimtevaartsector. Dat ook een bedrijf als Intel investeert in Amplidata kan te maken hebben met het feit dat de processoren van de chipbakker op het lijf geschreven zijn van de systemen van Amplidata. Eén van de klanten is trouwens Massive Media, de uitbater van de sociale netwerksite Netlog en de datingsite Twoo.com. Medeoprichter en voormalig ceo Wim De Wispelaere maakt overigens plaats voor de Amerikaan Mike Wall, die al sinds april voorzitter was. De Wispelaere wordt CTO van Amplidata. Wall was eerder de topman van het opslagbedrijf Atempo, en bouwde ooit de opslagdivisie van Intel mee uit.