In Amsterdam gaan er stemmen op om het luisteren naar een iPod op de fiets te verbieden. Volgens de Amsterdamse wethouder van Verkeer Tjeerd Herrema zijn iPods de oorzaak van heel veel gevaarlijke verkeerssituaties in de hoofstad.

Herrema citeert daarbij vooral trambestuurders en bus- en vrachtwagenchauffeurs die dikwijls merken dat fietsbestuurders hen niet horen aankomen. Er zou zelfs al sprake zijn van één dodelijk ongeval. Een ongeluk waarbij in augustus een 24-jarige vrouw onder een tram terecht kwam, zou mogelijk te verklaren zijn doordat de vrouw de waarschuwingen van de tram niet kon horen. Na het ongeval werd tussen de rails een iPod aangetroffen.

Verkeersminister Eurlings had voor de uitspraken van Herrema net nog gezegd dat hij niet overweegt om een verbod op het dragen van oordopjes in te voeren. Volgens hem is zo'n verbod in de praktijk amper afdwingbaar en moeilijk te controleren bij bijvoorbeeld mensen met lang haar, of als het donker is, of als het om oordopjes gaan met een minder opvallende kleur als de bekende hagelwitte exemplaren van de iPods.

In Amsterdam gaan er stemmen op om het luisteren naar een iPod op de fiets te verbieden. Volgens de Amsterdamse wethouder van Verkeer Tjeerd Herrema zijn iPods de oorzaak van heel veel gevaarlijke verkeerssituaties in de hoofstad. Herrema citeert daarbij vooral trambestuurders en bus- en vrachtwagenchauffeurs die dikwijls merken dat fietsbestuurders hen niet horen aankomen. Er zou zelfs al sprake zijn van één dodelijk ongeval. Een ongeluk waarbij in augustus een 24-jarige vrouw onder een tram terecht kwam, zou mogelijk te verklaren zijn doordat de vrouw de waarschuwingen van de tram niet kon horen. Na het ongeval werd tussen de rails een iPod aangetroffen. Verkeersminister Eurlings had voor de uitspraken van Herrema net nog gezegd dat hij niet overweegt om een verbod op het dragen van oordopjes in te voeren. Volgens hem is zo'n verbod in de praktijk amper afdwingbaar en moeilijk te controleren bij bijvoorbeeld mensen met lang haar, of als het donker is, of als het om oordopjes gaan met een minder opvallende kleur als de bekende hagelwitte exemplaren van de iPods.