Dat blijkt uit cijfers van VDAB verzameld door Jobat.be. Analist-ontwikkelaar ICT duikt op in 49,1 procent van de ontvangen IT-vacatures. Voor Integratie- en implementatie-expert ICT is dat 17,1 procent. Op de derde plaats staat Technicus pc en kantoormateriaal (13,3 procent) en op de vierde plaats Netwerkbeheerder (12,1 procent).

In totaal zijn ICT-vacatures goed voor bijna drie procent van het totale jobaanbod.

Jobat merkt op dat de eerste twee net zoals netwerkbeheerder intussen knelpuntberoepen zijn. Maar ook databankbeheerder (2,6 procent van alle IT-vacatures) staat intussen op dat lijstje. Daar tegenover staat dat een job als computeroperator (0,6 procent van de vacatures) volgens VDAB net weinig kansen biedt op de arbeidsmarkt.

Dat blijkt uit cijfers van VDAB verzameld door Jobat.be. Analist-ontwikkelaar ICT duikt op in 49,1 procent van de ontvangen IT-vacatures. Voor Integratie- en implementatie-expert ICT is dat 17,1 procent. Op de derde plaats staat Technicus pc en kantoormateriaal (13,3 procent) en op de vierde plaats Netwerkbeheerder (12,1 procent).In totaal zijn ICT-vacatures goed voor bijna drie procent van het totale jobaanbod.Jobat merkt op dat de eerste twee net zoals netwerkbeheerder intussen knelpuntberoepen zijn. Maar ook databankbeheerder (2,6 procent van alle IT-vacatures) staat intussen op dat lijstje. Daar tegenover staat dat een job als computeroperator (0,6 procent van de vacatures) volgens VDAB net weinig kansen biedt op de arbeidsmarkt.