De groei van het marktaandeel van Google's mobiele besturingssysteem Android gaat hard. Android moet op termijn een van de grotere spelers in het smartphonesegment worden.

Android groeide het voorbije jaar met 900 procent, waardoor het in zijn eerste jaar op 8 miljoen verkochte toestellen te vinden is. Dat is een halve procent van de markt. Toch verwacht marktonderzoeker Strategy Analytics dat het op Linux-gebaseerde Android binnen een paar jaar bovenaan de lijst van mobiele besturingssystemen zal staan. Dat vooral dankzij de sterke steun onder de hardwarebouwers en de operatoren.

Marktleider is nog steeds Nokia met besturingssysteem Symbian, goed voor 50 procent van de markt of 76 miljoen toestellen. De Blackberry van RIM is de nummer twee met 15 procent, Windows Mobile van Microsoft haalt 13 procent. Apple volgt op nummer vier met 9 procent van de markt.

De groei van het marktaandeel van Google's mobiele besturingssysteem Android gaat hard. Android moet op termijn een van de grotere spelers in het smartphonesegment worden. Android groeide het voorbije jaar met 900 procent, waardoor het in zijn eerste jaar op 8 miljoen verkochte toestellen te vinden is. Dat is een halve procent van de markt. Toch verwacht marktonderzoeker Strategy Analytics dat het op Linux-gebaseerde Android binnen een paar jaar bovenaan de lijst van mobiele besturingssystemen zal staan. Dat vooral dankzij de sterke steun onder de hardwarebouwers en de operatoren. Marktleider is nog steeds Nokia met besturingssysteem Symbian, goed voor 50 procent van de markt of 76 miljoen toestellen. De Blackberry van RIM is de nummer twee met 15 procent, Windows Mobile van Microsoft haalt 13 procent. Apple volgt op nummer vier met 9 procent van de markt.