Google komt daarmee tegemoet aan de wens van veel Android-gebruikers die een aanzienlijk deel van hun opslagruimte verloren zien gaan aan apps die ze nooit gebruiken. Tot nog toe verplichtte Google toestelmakersapps zoals Google+, Google Play Games, Google Play Book, Google Fit, Google Keep en Google Newsstand standaard mee te leveren, wanneer zij bijvoorbeeld wel de Gmail-app op het toestel wilden zetten. De regel was dat als de leveranciers alles of niets van de Google-lijst op het toestel zette.

Google zegt nu de regels daarvoor te versoepelen. Zo wordt de Samsung Galaxy Note 5 niet meer standaard voorzien van Google+, meldt Android Central.

De meeste bloatware komt overigens van de toestelleveranciers zelf en van telecomaaanbieders, waarbij Samsung de kroon spant.

Bron: Automatiseringgids

Google komt daarmee tegemoet aan de wens van veel Android-gebruikers die een aanzienlijk deel van hun opslagruimte verloren zien gaan aan apps die ze nooit gebruiken. Tot nog toe verplichtte Google toestelmakersapps zoals Google+, Google Play Games, Google Play Book, Google Fit, Google Keep en Google Newsstand standaard mee te leveren, wanneer zij bijvoorbeeld wel de Gmail-app op het toestel wilden zetten. De regel was dat als de leveranciers alles of niets van de Google-lijst op het toestel zette. Google zegt nu de regels daarvoor te versoepelen. Zo wordt de Samsung Galaxy Note 5 niet meer standaard voorzien van Google+, meldt Android Central.De meeste bloatware komt overigens van de toestelleveranciers zelf en van telecomaaanbieders, waarbij Samsung de kroon spant. Bron: Automatiseringgids