De Android-app van Twitter krijgt, ongeveer een maand na iOS, zijn eigen 'sparkle' knop. Daarmee kan je kiezen of de feed in algoritmische dan wel chronologische volgorde komt.

In 2016 verving Twitter de traditionele chronologische tijdlijn, waarin tweets te lezen waren in omgekeerde volgorde van publicatie-tijdstip, door een algoritmische tijdlijn. Die feed post tweets op basis van wat het algoritme denkt dat je leuk vindt, en herhaalt onder meer populaire postjes en tweets die anderen 'geliked' hebben.

Screenshot Android
© Screenshot Android

De aanpassing werd niet door iedereen leuk bevonden, en het platform lijkt nu een gulden middenweg te hebben geïntroduceerd. De app krijgt bovenaan rechts een knop in de vorm van enkele sterretjes. Een druk daarop laat je wisselen tussen 'top tweets' (de algoritmische feed) en 'latest tweets' (de chronologische feed).

De Android-app van Twitter krijgt, ongeveer een maand na iOS, zijn eigen 'sparkle' knop. Daarmee kan je kiezen of de feed in algoritmische dan wel chronologische volgorde komt.In 2016 verving Twitter de traditionele chronologische tijdlijn, waarin tweets te lezen waren in omgekeerde volgorde van publicatie-tijdstip, door een algoritmische tijdlijn. Die feed post tweets op basis van wat het algoritme denkt dat je leuk vindt, en herhaalt onder meer populaire postjes en tweets die anderen 'geliked' hebben. De aanpassing werd niet door iedereen leuk bevonden, en het platform lijkt nu een gulden middenweg te hebben geïntroduceerd. De app krijgt bovenaan rechts een knop in de vorm van enkele sterretjes. Een druk daarop laat je wisselen tussen 'top tweets' (de algoritmische feed) en 'latest tweets' (de chronologische feed).