De software kan de locatie van de telefoon opsnorren via Google Maps, en kan zelfs wanneer het toestel op stil staat een ringtone afspelen. Wordt de telefoon niet teruggevonden omdat bijvoorbeeld dieven ermee aan de haal zijn gegaan, dan kan het geheugen ervan volledig gewist worden via de Android Device Manager.

Voor zakelijke Google Apps-gebruikers is de tool al langere tijd beschikbaar. Nu is de Android Device Manager toegankelijk voor iedereen met een toestel dat Android 2.2 of hoger ondersteunt.

iPhone- en iPad-bezitters hebben al langer een app ter beschikking die je toestel kan terugvinden, en ook voor het Windows Phone-platform is er een dergelijke functie.

De software kan de locatie van de telefoon opsnorren via Google Maps, en kan zelfs wanneer het toestel op stil staat een ringtone afspelen. Wordt de telefoon niet teruggevonden omdat bijvoorbeeld dieven ermee aan de haal zijn gegaan, dan kan het geheugen ervan volledig gewist worden via de Android Device Manager.Voor zakelijke Google Apps-gebruikers is de tool al langere tijd beschikbaar. Nu is de Android Device Manager toegankelijk voor iedereen met een toestel dat Android 2.2 of hoger ondersteunt. iPhone- en iPad-bezitters hebben al langer een app ter beschikking die je toestel kan terugvinden, en ook voor het Windows Phone-platform is er een dergelijke functie.