HP heeft op het Mobile World Congress twee nieuwe Android-telefoons voorgesteld. Het gaat om een phablet van 6 inch (de Slate 6 VoiceTab) en om een 'kleine voice tablet' van 7 inch (de Slate 7 VoiceTab).

Oorspronkelijk voorzien voor de opkomende markten, gaat HP de toestellen ook in Europa verdelen.

Na enkele fiasco's in het lucratieve smartphone-segment (denk aan de overname van Palm) bereidt HP zijn rentree voor. De Amerikaanse technologiegigant stelt in Barcelona twee uit de kluiten gewassen VoiceTab-toestellen voor die vanaf mei te koop worden aangeboden in Europa (en allicht ook in België).

Beide 3G+-devices hebben een 1.2GHz-quadcore processor met 1GB RAM aan boord en draaien op Android 4.2.2. De 'voice tablets', zoals ze genoemd worden door HP, ondersteunen dualSIM, hebben een standaardgeheugen van 16 gig en krijgen een HD front facing camera mee, en een 5 megapixel camera aan de achterzijde.

De Slate 6 (de phablet dus) is voorzien van een 720p HD IPS-scherm en twee stereo-speakers aan de voorkant, wat voor een uitstekende multimedia-ervaring moet zorgen. Het toestel is slechts 8,8 millimeter dik, weegt niet meer dan 160 gram en kan aangestuurd worden op basis van spraakherkenning.

De Slate 7 (de voice tablet) gaat in heel wat landen (maar vooralsnog niet in België) vergezeld van een HP DataPass. Die pass biedt twee jaar lang toegang tot mobiel internet via 3G+ (tot 250MB per maand) zonder dat daarvoor een contract nodig is, zonder creditcard en zonder bijkomende kosten.

Trend Misschien nog het meest opvallend is de agressieve prijszetting van beide VoiceTabs. De Slate 6 verandert van eigenaar voor 250 euro, de Slate 7 moet rond de 230 euro kosten. Dat zijn erg interessante prijzen voor toestellen met dergelijke specs.

Degelijke smartphones, phablets en tablets voor prijsjes die kamperen in de buurt van de 200 euro lijken trouwens een trend te worden in Barcelona.

Is het nog nodig om 500 tot 700 euro te geven aan een toptoestel wanneer je voor 200 à 250 euro een aantrekkelijk alternatief op de kop kan tikken?

HP heeft op het Mobile World Congress twee nieuwe Android-telefoons voorgesteld. Het gaat om een phablet van 6 inch (de Slate 6 VoiceTab) en om een 'kleine voice tablet' van 7 inch (de Slate 7 VoiceTab). Oorspronkelijk voorzien voor de opkomende markten, gaat HP de toestellen ook in Europa verdelen. Na enkele fiasco's in het lucratieve smartphone-segment (denk aan de overname van Palm) bereidt HP zijn rentree voor. De Amerikaanse technologiegigant stelt in Barcelona twee uit de kluiten gewassen VoiceTab-toestellen voor die vanaf mei te koop worden aangeboden in Europa (en allicht ook in België). Beide 3G+-devices hebben een 1.2GHz-quadcore processor met 1GB RAM aan boord en draaien op Android 4.2.2. De 'voice tablets', zoals ze genoemd worden door HP, ondersteunen dualSIM, hebben een standaardgeheugen van 16 gig en krijgen een HD front facing camera mee, en een 5 megapixel camera aan de achterzijde. De Slate 6 (de phablet dus) is voorzien van een 720p HD IPS-scherm en twee stereo-speakers aan de voorkant, wat voor een uitstekende multimedia-ervaring moet zorgen. Het toestel is slechts 8,8 millimeter dik, weegt niet meer dan 160 gram en kan aangestuurd worden op basis van spraakherkenning. De Slate 7 (de voice tablet) gaat in heel wat landen (maar vooralsnog niet in België) vergezeld van een HP DataPass. Die pass biedt twee jaar lang toegang tot mobiel internet via 3G+ (tot 250MB per maand) zonder dat daarvoor een contract nodig is, zonder creditcard en zonder bijkomende kosten. Trend Misschien nog het meest opvallend is de agressieve prijszetting van beide VoiceTabs. De Slate 6 verandert van eigenaar voor 250 euro, de Slate 7 moet rond de 230 euro kosten. Dat zijn erg interessante prijzen voor toestellen met dergelijke specs. Degelijke smartphones, phablets en tablets voor prijsjes die kamperen in de buurt van de 200 euro lijken trouwens een trend te worden in Barcelona. Is het nog nodig om 500 tot 700 euro te geven aan een toptoestel wanneer je voor 200 à 250 euro een aantrekkelijk alternatief op de kop kan tikken?