Nieuwe toestellen van LG (G8 ThinQ en K40), Nokia (3.2 en 4.2), Xiaomi (Mi Mix 3 5G en Mi 9) en Vivo (V15 Pro) krijgen de knop. Het is de bedoeling dat smartphones van TCL ook worden voorzien van de Assistent-knop. Die zat eerder al op de G7 en V40 van LG.

Samsung gebruikt de Google-knop niet. De Zuid-Koreanen zijn de grootste maker van Android-smartphones, maar hebben hun eigen slimme hulp, Bixby genaamd. Daarvoor zit al een aparte knop op de Samsung-smartphones. Ook Huawei's hebben geen ingebouwde Assistent-knop.

Nieuwe toestellen van LG (G8 ThinQ en K40), Nokia (3.2 en 4.2), Xiaomi (Mi Mix 3 5G en Mi 9) en Vivo (V15 Pro) krijgen de knop. Het is de bedoeling dat smartphones van TCL ook worden voorzien van de Assistent-knop. Die zat eerder al op de G7 en V40 van LG.Samsung gebruikt de Google-knop niet. De Zuid-Koreanen zijn de grootste maker van Android-smartphones, maar hebben hun eigen slimme hulp, Bixby genaamd. Daarvoor zit al een aparte knop op de Samsung-smartphones. Ook Huawei's hebben geen ingebouwde Assistent-knop.