Het gaat om chips van de Amerikaanse fabrikant Qualcomm, die momenteel in 80 procent van de Android-toestellen wordt gebruikt. Het gaat om alle populaire merken zoals Samsung, HTC en Sony. Hoewel er nog geen berichten zijn van slachtoffers van eventuele cybercriminelen, houden onderzoekers van Check Point er rekening mee dat dat nog in de komende maanden kan gebeuren.

Android-gebruikers wordt aangeraden om alleen apps uit de Google Play Store te downloaden. Het lek wordt waarschijnlijk verholpen met een nieuwe beveiligingsupdate.

(ANP/WK)

Het gaat om chips van de Amerikaanse fabrikant Qualcomm, die momenteel in 80 procent van de Android-toestellen wordt gebruikt. Het gaat om alle populaire merken zoals Samsung, HTC en Sony. Hoewel er nog geen berichten zijn van slachtoffers van eventuele cybercriminelen, houden onderzoekers van Check Point er rekening mee dat dat nog in de komende maanden kan gebeuren.Android-gebruikers wordt aangeraden om alleen apps uit de Google Play Store te downloaden. Het lek wordt waarschijnlijk verholpen met een nieuwe beveiligingsupdate.(ANP/WK)