Google's besturingssysteem Android heeft zijn leidende positie versterkt op de smartphonemarkt.

In het eerste kwartaal van 2011 was Android goed voor 35 procent van alle leveringen, zegt onderzoeksbureau Canalys. De omzet van Android kreeg een boost dankzij de populariteit van de telefoons van HTC, Samsung Electronics, Motorola Mobility Holding, LG Electronics en Sony Ericsson. Elke producent kan gebruik maken van het Android-systeem, waardoor het een voorsprong heeft tegenover exclusievere besturingssystemen als dat van Apple, dat alleen maar voor de iPhone beschikbaar is.

Android is goed voor 49 procent van de smartphonemarkt in de VS, het land waar het meeste toestellen verkocht worden. Apple leverde meer dan twee keer meer telefoons in de VS dan vorig jaar, doordat Verizon Wireless de iPhone 4 begon te verkopen in februari.

De regio Pacifisch-Azië, met China, Zuid-Korea en India, werd de grootste smartphonemarkt. Het aantal verkochte eenheden verdubbelde er bijna tot 37,3 miljoen. Het aantal leveringen wereldwijd steeg met 83 procent tegenover een jaar eerder tot 101 miljoen.

Bron: Belga

Google's besturingssysteem Android heeft zijn leidende positie versterkt op de smartphonemarkt. In het eerste kwartaal van 2011 was Android goed voor 35 procent van alle leveringen, zegt onderzoeksbureau Canalys. De omzet van Android kreeg een boost dankzij de populariteit van de telefoons van HTC, Samsung Electronics, Motorola Mobility Holding, LG Electronics en Sony Ericsson. Elke producent kan gebruik maken van het Android-systeem, waardoor het een voorsprong heeft tegenover exclusievere besturingssystemen als dat van Apple, dat alleen maar voor de iPhone beschikbaar is. Android is goed voor 49 procent van de smartphonemarkt in de VS, het land waar het meeste toestellen verkocht worden. Apple leverde meer dan twee keer meer telefoons in de VS dan vorig jaar, doordat Verizon Wireless de iPhone 4 begon te verkopen in februari. De regio Pacifisch-Azië, met China, Zuid-Korea en India, werd de grootste smartphonemarkt. Het aantal verkochte eenheden verdubbelde er bijna tot 37,3 miljoen. Het aantal leveringen wereldwijd steeg met 83 procent tegenover een jaar eerder tot 101 miljoen. Bron: Belga