Het emoticon kopieert de beroemde pose van de kanselier, waarbij ze haar handen in een ruit vouwt. De vorm is ook wel met een diamant vergeleken, en de pose symboliseert haar macht.

Hoe dan het emoticon te interpreteren? Christian Brandes titelt boven zijn voorstel: "Resigniert", wat als berustend vertaald kon worden. De Nederandse taalkundige Wim Daniëls hertaalde dat volgens het Algemeen Dagblad tot: "Het is nu eenmaal zo; er is niets meer aan te doen; we zullen het er mee moeten doen; het spijt me". Dat is in vele situaties bruikbaar.

Gordon Brown, destijds premier van Groot-Brittannië, oefende zijn Merkel-pose, Reuters
Gordon Brown, destijds premier van Groot-Brittannië, oefende zijn Merkel-pose © Reuters

De "machtspose" van Merkel was een tijdlang zo aantrekkelijk dat de toenmalige Britse premier Gordon Brown haar probeerde te kopiëren. Hij verloor de volgende verkiezingen.

(RR)

Het emoticon kopieert de beroemde pose van de kanselier, waarbij ze haar handen in een ruit vouwt. De vorm is ook wel met een diamant vergeleken, en de pose symboliseert haar macht. Hoe dan het emoticon te interpreteren? Christian Brandes titelt boven zijn voorstel: "Resigniert", wat als berustend vertaald kon worden. De Nederandse taalkundige Wim Daniëls hertaalde dat volgens het Algemeen Dagblad tot: "Het is nu eenmaal zo; er is niets meer aan te doen; we zullen het er mee moeten doen; het spijt me". Dat is in vele situaties bruikbaar.De "machtspose" van Merkel was een tijdlang zo aantrekkelijk dat de toenmalige Britse premier Gordon Brown haar probeerde te kopiëren. Hij verloor de volgende verkiezingen.(RR)