Angry birds is een van de populairste game-apps op iPhone, Ovi en Android. Dit verslavende en ook wel hilarische puzzelspel is niet langer alleen digitaal, althans niet in de V.S. Spelletjesfabrikant Mattel stelde op de CES immers het Angry birds bordspel voor.

Het is bij ons weten de eerste keer dat een game de stap van de digitale naar de fysieke wereld zet. Later dit jaar zal spelletjesfabrikant Mattel Angry birds uitbrengen als bordspel, eerst in de V.S. en wie weet later ook bij ons.

Toepasselijk getiteld Angry birds: knock on wood kunnen spelers plastic namaakhouten varkensstallen bouwen en die weer afbreken door kwade vogels in de richting van de stallen te lanceren met een soort katapult. In tegenstelling tot de app hebben de fysieke Angry birds geen speciale eigenschappen. Ze kunnen dus niet ontploffen of eieren leggen.

De set, die 15 dollar zal kosten, bevat natuurlijk ook maar een beperkt aantal varkens, eieren en bouwstenen. Als je niemand vindt om het bordspel mee te spelen, kun je natuurlijk wel de app verder gebruiken. Tenzij je ondertussen de 120 niveaus die fabrikant Rovio in het spel stak al uitgespeeld hebt. Maar in dat geval heb je gewoon véél te veel tijd om handen.

Angry birds is een van de populairste game-apps op iPhone, Ovi en Android. Dit verslavende en ook wel hilarische puzzelspel is niet langer alleen digitaal, althans niet in de V.S. Spelletjesfabrikant Mattel stelde op de CES immers het Angry birds bordspel voor. Het is bij ons weten de eerste keer dat een game de stap van de digitale naar de fysieke wereld zet. Later dit jaar zal spelletjesfabrikant Mattel Angry birds uitbrengen als bordspel, eerst in de V.S. en wie weet later ook bij ons. Toepasselijk getiteld Angry birds: knock on wood kunnen spelers plastic namaakhouten varkensstallen bouwen en die weer afbreken door kwade vogels in de richting van de stallen te lanceren met een soort katapult. In tegenstelling tot de app hebben de fysieke Angry birds geen speciale eigenschappen. Ze kunnen dus niet ontploffen of eieren leggen. De set, die 15 dollar zal kosten, bevat natuurlijk ook maar een beperkt aantal varkens, eieren en bouwstenen. Als je niemand vindt om het bordspel mee te spelen, kun je natuurlijk wel de app verder gebruiken. Tenzij je ondertussen de 120 niveaus die fabrikant Rovio in het spel stak al uitgespeeld hebt. Maar in dat geval heb je gewoon véél te veel tijd om handen.