Op 22 maart 2012 lanceert Rovio Angry Birds Space. In samenwerking met NASA knutselde een astronaut in het ISS een promofilmpje in elkaar.

Het spelletje Angry Birds is immens populair. Het was ook een van de eerste multi-platformspelletjes op de markt. Er bestaan versies van voor pc, Mac OS X, iPhone, iPad, Nokia devices, Android en Palm WebOS. Op dit ogenblik kan je op de website van Rovio de volgende spelletjes downloaden: Angry Birds, Angry Birds Rio en Angry Birds Seasons. De demoversies zijn (uiteraard) gratis, voor een sleutel betaal je 4,95 US dollar.

Vanaf 22 maart 2012 komt er nog een spel bij: Angry Birds Space. Het bijzondere is natuurlijk dat zonder zwaartekracht de kogelbanen - of moeten we hier vogelbanen zeggen? - net iets minder voorspelbaar zijn. Dat toont een trailer die Rovio lanceerde om de release van Angry Birds Space te promoten.

De video werd in samenwerking met de NASA opgenomen in het ISS ruimtestation. Astronaut Ron Pettit legt je één en ander uit aan de hand van een Angry Bird uit pluche, een groene ballon waarop hij een varkenssnoet tekent en een kamerbrede elastiek. We hebben er geen idee van wat deze reclamespot moet hebben gekost, maar hij is absoluut het bekijken waard.

Op 22 maart 2012 lanceert Rovio Angry Birds Space. In samenwerking met NASA knutselde een astronaut in het ISS een promofilmpje in elkaar. Het spelletje Angry Birds is immens populair. Het was ook een van de eerste multi-platformspelletjes op de markt. Er bestaan versies van voor pc, Mac OS X, iPhone, iPad, Nokia devices, Android en Palm WebOS. Op dit ogenblik kan je op de website van Rovio de volgende spelletjes downloaden: Angry Birds, Angry Birds Rio en Angry Birds Seasons. De demoversies zijn (uiteraard) gratis, voor een sleutel betaal je 4,95 US dollar. Vanaf 22 maart 2012 komt er nog een spel bij: Angry Birds Space. Het bijzondere is natuurlijk dat zonder zwaartekracht de kogelbanen - of moeten we hier vogelbanen zeggen? - net iets minder voorspelbaar zijn. Dat toont een trailer die Rovio lanceerde om de release van Angry Birds Space te promoten. De video werd in samenwerking met de NASA opgenomen in het ISS ruimtestation. Astronaut Ron Pettit legt je één en ander uit aan de hand van een Angry Bird uit pluche, een groene ballon waarop hij een varkenssnoet tekent en een kamerbrede elastiek. We hebben er geen idee van wat deze reclamespot moet hebben gekost, maar hij is absoluut het bekijken waard.