Een man die claimt lid te zijn van het hackerscollectief Anonymous heeft maandag miljoenen door GoDaddy gehoste websites platgelegd. Ook het domein GoDaddy.com ging verscheidene uren uit de lucht. Intussen zijn de meeste diensten van het Amerikaanse internetbedrijf wel hersteld. Go Daddy is een Amerikaanse hoster die vooral bekend is als grootste 'Icann accredited registrar' in de wereld. Het bedrijf beheert 52 miljoen domeinnamen, en draait ruim 5 miljoen (voornamelijk Amerikaanse) websites op zijn servers.

De persoon achter de Twitter-account @AnonymousOwn3r eiste maandag de verantwoordelijkheid op voor de aanval, en zou gehandeld hebben omdat GoDaddy ooit zijn steun had toegezegd voor de omstreden SOPA-wet (Stop Online Piracy) in de VS. Dat de registrar zijn mening uiteindelijk gewijzigd heeft, mocht niet baten.

Volgens de hacker werden de servers van GoDaddy lamgelegd met behulp van een DDos aanval (distributed denial-of-service), een aanval waarbij een groot aantal computers zoveel verzoeken naar een welbepaalde server stuurt, dat de dienst er achter plat gaat en crasht.

De persoon in kwestie liet ook weten via Twitter dat hij de aanval op zijn eentje heeft uitgevoerd, en dat hij geen deel uitmaakt van een bredere Anonymous-campagne. Dat laatste lijkt alvast te kloppen, want de Twitter-account die het vaakst met Anonymous geassocieerd wordt, @AnonyOps, heeft zich intussen al gedistantieerd van de actie. "Het gaat hier ofwel om een newbie ofwel om iemand die Anonymous een slechte reputatie wil bezorgen", klonk het daar.

Intussen zijn de meeste getroffen sites terug in de lucht. Opvallend is wel dat GoDaddy zijn eigen website tijdelijk op de infrastructuur van VeriSign heeft laten draaien, het bedrijf achter .com en .net, en tevens één van de grootste concurrenten van GoDaddy.

Een man die claimt lid te zijn van het hackerscollectief Anonymous heeft maandag miljoenen door GoDaddy gehoste websites platgelegd. Ook het domein GoDaddy.com ging verscheidene uren uit de lucht. Intussen zijn de meeste diensten van het Amerikaanse internetbedrijf wel hersteld. Go Daddy is een Amerikaanse hoster die vooral bekend is als grootste 'Icann accredited registrar' in de wereld. Het bedrijf beheert 52 miljoen domeinnamen, en draait ruim 5 miljoen (voornamelijk Amerikaanse) websites op zijn servers. De persoon achter de Twitter-account @AnonymousOwn3r eiste maandag de verantwoordelijkheid op voor de aanval, en zou gehandeld hebben omdat GoDaddy ooit zijn steun had toegezegd voor de omstreden SOPA-wet (Stop Online Piracy) in de VS. Dat de registrar zijn mening uiteindelijk gewijzigd heeft, mocht niet baten. Volgens de hacker werden de servers van GoDaddy lamgelegd met behulp van een DDos aanval (distributed denial-of-service), een aanval waarbij een groot aantal computers zoveel verzoeken naar een welbepaalde server stuurt, dat de dienst er achter plat gaat en crasht. De persoon in kwestie liet ook weten via Twitter dat hij de aanval op zijn eentje heeft uitgevoerd, en dat hij geen deel uitmaakt van een bredere Anonymous-campagne. Dat laatste lijkt alvast te kloppen, want de Twitter-account die het vaakst met Anonymous geassocieerd wordt, @AnonyOps, heeft zich intussen al gedistantieerd van de actie. "Het gaat hier ofwel om een newbie ofwel om iemand die Anonymous een slechte reputatie wil bezorgen", klonk het daar. Intussen zijn de meeste getroffen sites terug in de lucht. Opvallend is wel dat GoDaddy zijn eigen website tijdelijk op de infrastructuur van VeriSign heeft laten draaien, het bedrijf achter .com en .net, en tevens één van de grootste concurrenten van GoDaddy.