Het hacktivistencollectief Anonymous heeft in het kader van zijn #OpISIS-operatie een lijst gepubliceerd van Twitter-accounts, Facebookprofielen, Google Plus-pagina's, rekruteringswebsites en e-mailadressen van IS die het claimt te hebben besmet en aangevallen.

'Wij beheersen het internet'

'IS, wij jagen op u, leggen uw sites, accounts en e-mails plat', klinkt het in een nieuwe video van Anonymous. 'Wij behandelen u als een virus, waarvan wij de remedie zijn. Wij beheersen het internet.'

Charlie Hebdo

Sinds juni 2014 richt Anonymous zijn pijlen op IS via DDoS- en phishingaanvallen en het hacken van wachtwoorden. Na de aanslag op Charlie Hebdo in Parijs werd #OpISIS verder opgedreven.

Maar ongeacht de pogingen van Anonymous, blijven er nog een hele rits IS-accounts actief, en heeft IS zopas een sociale mediagids gelanceerd die leden moet helpen bij het creëren van accounts die moeilijk te detecteren zijn, schrijft de Daily Mirror.

Het hacktivistencollectief Anonymous heeft in het kader van zijn #OpISIS-operatie een lijst gepubliceerd van Twitter-accounts, Facebookprofielen, Google Plus-pagina's, rekruteringswebsites en e-mailadressen van IS die het claimt te hebben besmet en aangevallen. 'Wij beheersen het internet''IS, wij jagen op u, leggen uw sites, accounts en e-mails plat', klinkt het in een nieuwe video van Anonymous. 'Wij behandelen u als een virus, waarvan wij de remedie zijn. Wij beheersen het internet.'Charlie HebdoSinds juni 2014 richt Anonymous zijn pijlen op IS via DDoS- en phishingaanvallen en het hacken van wachtwoorden. Na de aanslag op Charlie Hebdo in Parijs werd #OpISIS verder opgedreven. Maar ongeacht de pogingen van Anonymous, blijven er nog een hele rits IS-accounts actief, en heeft IS zopas een sociale mediagids gelanceerd die leden moet helpen bij het creëren van accounts die moeilijk te detecteren zijn, schrijft de Daily Mirror.