Enkele uren nadat MegaUpload offline werd gehaald door de Amerikaanse autoriteiten, heeft Anonymous het Amerikaanse ministerie van Justitie, de FBI en de entertainmentindustrie aangevallen. MegaUpload, één van de grootste sites om bestanden uit te wisselen, wordt beschuldigd van schending van auteursrechten. Zeven mensen werden opgepakt, onder wie een 29-jarige Nederlander die het technische brein achter de site blijkt te zijn. Eén en ander werd gisteren bekend gemaakt door de FBI. De verdachten zouden verantwoordelijk zijn 'voor wereldwijde online piraterij van verschillende soorten werk waar copyright op rust.'

Opvallend daarbij is dat MegaUpload strikt gezien eigenlijk géén inbreuk heeft gepleegd op de auteursrechten. Maar volgens de autoriteiten moedigde de site dat wel aan, onder meer omdat bestanden die weinig werden gedownload, werden verwijderd. Daardoor was de dienst niet voor persoonlijke opslagdoeleinden bedoeld, zo redeneert justitie. Bovendien werden uploaders beloond voor het genereren van verkeer.

Er zou door het aanbieden van films, televisieprogramma's en andere content voor meer dan 500 miljoen dollar (385 miljoen euro) schade zijn aangericht, aldus de Amerikanen. De mensen achter de site zouden al minstens 175 miljoen dollar (135 miljoen euro) hebben verdiend aan advertenties en aan premium-abonnementen.

Enkele en alleen het huis van oprichter Kim 'Dotcom' Schmitz zou 30 miljoen dollar waard zijn. De ceo had een Lamborghini, een Maserati, een Rolls Royce Phantom en 15 Mercedessen in de garage, en ook op het jacht van 8 miljoen euro werd beslag gelegd.

Anonymous Nadat de website uit de lucht ging, legden leden van Anonymous de sites van onder andere EMI, Universal, het US Copyright Office, het Ministerie van Justitie én de FBI zelf plat (m.b.v. DDoS-aanvallen). De hackers zijn niet alleen boos over MegaUpload.com, maar ook over de fameuze SOPA en PIPA-wetgeving die in de maak is.

Die wetgeving is bedoeld om toegang tot buitenlandse sites te blokkeren in de VS, als die gestolen of illegale content aanbieden. De muziek- en filmindustrie zijn voorstander van deze wetten. Internetgiganten als Twitter, Facebook, Wikipedia en Google zijn fel tegen, omdat de regelgeving kan leiden tot censuur.

Enkele uren nadat MegaUpload offline werd gehaald door de Amerikaanse autoriteiten, heeft Anonymous het Amerikaanse ministerie van Justitie, de FBI en de entertainmentindustrie aangevallen. MegaUpload, één van de grootste sites om bestanden uit te wisselen, wordt beschuldigd van schending van auteursrechten. Zeven mensen werden opgepakt, onder wie een 29-jarige Nederlander die het technische brein achter de site blijkt te zijn. Eén en ander werd gisteren bekend gemaakt door de FBI. De verdachten zouden verantwoordelijk zijn 'voor wereldwijde online piraterij van verschillende soorten werk waar copyright op rust.' Opvallend daarbij is dat MegaUpload strikt gezien eigenlijk géén inbreuk heeft gepleegd op de auteursrechten. Maar volgens de autoriteiten moedigde de site dat wel aan, onder meer omdat bestanden die weinig werden gedownload, werden verwijderd. Daardoor was de dienst niet voor persoonlijke opslagdoeleinden bedoeld, zo redeneert justitie. Bovendien werden uploaders beloond voor het genereren van verkeer. Er zou door het aanbieden van films, televisieprogramma's en andere content voor meer dan 500 miljoen dollar (385 miljoen euro) schade zijn aangericht, aldus de Amerikanen. De mensen achter de site zouden al minstens 175 miljoen dollar (135 miljoen euro) hebben verdiend aan advertenties en aan premium-abonnementen. Enkele en alleen het huis van oprichter Kim 'Dotcom' Schmitz zou 30 miljoen dollar waard zijn. De ceo had een Lamborghini, een Maserati, een Rolls Royce Phantom en 15 Mercedessen in de garage, en ook op het jacht van 8 miljoen euro werd beslag gelegd.Anonymous Nadat de website uit de lucht ging, legden leden van Anonymous de sites van onder andere EMI, Universal, het US Copyright Office, het Ministerie van Justitie én de FBI zelf plat (m.b.v. DDoS-aanvallen). De hackers zijn niet alleen boos over MegaUpload.com, maar ook over de fameuze SOPA en PIPA-wetgeving die in de maak is. Die wetgeving is bedoeld om toegang tot buitenlandse sites te blokkeren in de VS, als die gestolen of illegale content aanbieden. De muziek- en filmindustrie zijn voorstander van deze wetten. Internetgiganten als Twitter, Facebook, Wikipedia en Google zijn fel tegen, omdat de regelgeving kan leiden tot censuur.