Het anti-dronegeweer werkt door de communicatie van drones (als de GPS) te verstoren, waardoor ze gedwongen worden te landen of terug te keren naar de plek waar ze vandaan komen. Zo kan iedereen die het 'wapen' aanschaft ervoor zorgen dat er geen ongewenste drones boven hen in de lucht hangen. Die kan van belang zijn voor bijvoorbeeld vliegvelden, waar drones verboden zijn, of wanneer er een ongewenst filmt op privéterrein.

Tot nu toe waren er op dit gebied alternatieven, maar deze hadden allemaal niet zo'n groot bereik als de DroneGun en maakten de neergehaalde drones wel stuk.

Niet heel mobiel

Met bijna 6 kilo is het niet het meest mobiele apparaat, maar draagbaar genoeg om mee rond te lopen. Ook is er voor het gebruik geen technische kennis vereist, wat hem makkelijk in gebruik maakt.

Nog niet te koop

Of we de DroneGun daadwerkelijk in gebruik gaan zien is de vraag, aangezien het FCC hem nog niet goedgekeurd heeft. Hierdoor is hij in de Verenigde Staten niet legaal te gebruiken, schrijft Engadget.

(WK)

Het anti-dronegeweer werkt door de communicatie van drones (als de GPS) te verstoren, waardoor ze gedwongen worden te landen of terug te keren naar de plek waar ze vandaan komen. Zo kan iedereen die het 'wapen' aanschaft ervoor zorgen dat er geen ongewenste drones boven hen in de lucht hangen. Die kan van belang zijn voor bijvoorbeeld vliegvelden, waar drones verboden zijn, of wanneer er een ongewenst filmt op privéterrein. Tot nu toe waren er op dit gebied alternatieven, maar deze hadden allemaal niet zo'n groot bereik als de DroneGun en maakten de neergehaalde drones wel stuk.Niet heel mobielMet bijna 6 kilo is het niet het meest mobiele apparaat, maar draagbaar genoeg om mee rond te lopen. Ook is er voor het gebruik geen technische kennis vereist, wat hem makkelijk in gebruik maakt.Nog niet te koopOf we de DroneGun daadwerkelijk in gebruik gaan zien is de vraag, aangezien het FCC hem nog niet goedgekeurd heeft. Hierdoor is hij in de Verenigde Staten niet legaal te gebruiken, schrijft Engadget. (WK)