Sentiance is een bigdatabedrijf. Het verzamelt data via de ingebouwde accelerometer, GPS en gyroscoop in smartphones om de routines van mensen in kaart te brengen, zodat bedrijven daar beter op kunnen inspelen. Zo werkte het in 2016 mee aan een app van verzekeraar Corona Direct om het rijgedrag van automobilisten te monitoren en hen aan te sporen veiliger te rijden. Maar er zijn bijvoorbeeld ook toepassingen mogelijk in de gezondheidssfeer.

De laatste kapitaalronde dateert van twee jaar geleden, toen de Antwerpse scale-up 8 miljoen euro ophaalde. Eerder investeerde ook Samsung in het bedrijf.

Het was de zakenkrant De Tijd die maandag op zijn website als eerste berichtte over de overnameoperatie.

Sentiance is een bigdatabedrijf. Het verzamelt data via de ingebouwde accelerometer, GPS en gyroscoop in smartphones om de routines van mensen in kaart te brengen, zodat bedrijven daar beter op kunnen inspelen. Zo werkte het in 2016 mee aan een app van verzekeraar Corona Direct om het rijgedrag van automobilisten te monitoren en hen aan te sporen veiliger te rijden. Maar er zijn bijvoorbeeld ook toepassingen mogelijk in de gezondheidssfeer. De laatste kapitaalronde dateert van twee jaar geleden, toen de Antwerpse scale-up 8 miljoen euro ophaalde. Eerder investeerde ook Samsung in het bedrijf. Het was de zakenkrant De Tijd die maandag op zijn website als eerste berichtte over de overnameoperatie.