Ict-dienstenbedrijf Cronos heeft een raamcontract in de wacht gesleept bij de Provincie Antwerpen. De opdracht loopt over 5 jaar en kan oplopen tot 10 miljoen euro.

Cronos won het in de aanbestedingsprocedure van Ordina. Ook RealDolmen was geselecteerd om een offerte in te dienen, maar deed dat uiteindelijk niet.

Concreet sleepte Cronos, uit Kontich, 2 grote percelen in de wacht rond netwerken-systemen-telefonie enerzijds en applicaties anderzijds. Bij het deel rond systemen gaat het vooral om ondersteuning voor opslag, virtualisatie, serverbeheer en systeemsoftware, met een belangrijke opleidingscomponent voor de eigen ict-werknemers van de Provincie Antwerpen. De provincie raamt dat perceel op zo'n 400 à 500 prestatiedagen per jaar. Bij het applicatieluik gaat het om ontwikkeling en ondersteuning. De omvang van de opdracht schat de provincie hier tussen de 300 en de 1100 prestatiedagen per jaar.

Een derde perceel rond het securitybeheer was, zo meldt ict-directeur Paul Van Wesenbeeck, bij het ter perse gaan nog niet gegund. De selectieprocedure had iets meer tijd in beslag genomen dan verwacht.

Ict-dienstenbedrijf Cronos heeft een raamcontract in de wacht gesleept bij de Provincie Antwerpen. De opdracht loopt over 5 jaar en kan oplopen tot 10 miljoen euro. Cronos won het in de aanbestedingsprocedure van Ordina. Ook RealDolmen was geselecteerd om een offerte in te dienen, maar deed dat uiteindelijk niet. Concreet sleepte Cronos, uit Kontich, 2 grote percelen in de wacht rond netwerken-systemen-telefonie enerzijds en applicaties anderzijds. Bij het deel rond systemen gaat het vooral om ondersteuning voor opslag, virtualisatie, serverbeheer en systeemsoftware, met een belangrijke opleidingscomponent voor de eigen ict-werknemers van de Provincie Antwerpen. De provincie raamt dat perceel op zo'n 400 à 500 prestatiedagen per jaar. Bij het applicatieluik gaat het om ontwikkeling en ondersteuning. De omvang van de opdracht schat de provincie hier tussen de 300 en de 1100 prestatiedagen per jaar. Een derde perceel rond het securitybeheer was, zo meldt ict-directeur Paul Van Wesenbeeck, bij het ter perse gaan nog niet gegund. De selectieprocedure had iets meer tijd in beslag genomen dan verwacht.