Wie gratis wil surfen op deze trams, moet zich eerst met zijn gsm-nummer registreren. Vervolgens krijgt hij een sms met een code die toegang biedt tot het wifi-netwerk.

Het gaat om de 3G- en 4G-netwerken van Mobistar. De wifi-oplossing zelf is afkomstig van Zapfi.

De trams zijn herkenbaar aan de flankaffiches van Hello Bank; de mobiele dochter van BNP Paribas Fortis financiert het wifi-aanbod in ruil voor reclame op de trams.

Na een proefperiode met de negentig wifitrams zal De Lijn evalueren of er nog bijkomende voertuigen met draadloos internet kunnen worden uitgerust.

(Belga/MI)

Wie gratis wil surfen op deze trams, moet zich eerst met zijn gsm-nummer registreren. Vervolgens krijgt hij een sms met een code die toegang biedt tot het wifi-netwerk. Het gaat om de 3G- en 4G-netwerken van Mobistar. De wifi-oplossing zelf is afkomstig van Zapfi. De trams zijn herkenbaar aan de flankaffiches van Hello Bank; de mobiele dochter van BNP Paribas Fortis financiert het wifi-aanbod in ruil voor reclame op de trams. Na een proefperiode met de negentig wifitrams zal De Lijn evalueren of er nog bijkomende voertuigen met draadloos internet kunnen worden uitgerust.(Belga/MI)