Dat melden lokale media maandag. Een team van 50 agenten moet foto's maken van mensen die de app gebruiken langs de belangrijkste wegen van de stad. Volgens politiebevelhebber Sanit Mahathavorn is het aantal verkeersongevallen toegenomen, en kan die stijging toegeschreven worden aan de app. Mahathavorn noemde de nieuwe rol van de agenten "vangers van Pokémonvangers".

Wie betrapt wordt op "riskant gedrag", zoals het gebruik van hun gsm's terwijl ze lopen of de verkeersstromen hinderen door onoplettend rijden, riskeert boetes tot 1.000 baht (25 euro). Voetgangers die de app op een "ongepaste manier" gebruiken, riskeren ook een boete. Die boetes zullen vooral worden uitgedeeld op tien drukke straten, om zo no-gozones te creëren voor de Pokémonspelers.

Hoeveel extra ongevallen de voorbije weken gebeurd zijn door de app, konden de autoriteiten niet zeggen.

(Belga/WK)

Dat melden lokale media maandag. Een team van 50 agenten moet foto's maken van mensen die de app gebruiken langs de belangrijkste wegen van de stad. Volgens politiebevelhebber Sanit Mahathavorn is het aantal verkeersongevallen toegenomen, en kan die stijging toegeschreven worden aan de app. Mahathavorn noemde de nieuwe rol van de agenten "vangers van Pokémonvangers".Wie betrapt wordt op "riskant gedrag", zoals het gebruik van hun gsm's terwijl ze lopen of de verkeersstromen hinderen door onoplettend rijden, riskeert boetes tot 1.000 baht (25 euro). Voetgangers die de app op een "ongepaste manier" gebruiken, riskeren ook een boete. Die boetes zullen vooral worden uitgedeeld op tien drukke straten, om zo no-gozones te creëren voor de Pokémonspelers. Hoeveel extra ongevallen de voorbije weken gebeurd zijn door de app, konden de autoriteiten niet zeggen.(Belga/WK)