De signalen zijn voor het blote oog niet zichtbaar, maar de app Architecture of Radio van Vijgen maakt ze voor iOS-gebruikers zichtbaar. Wie zijn iPhone of iPad om zich heen beweegt, krijgt een grafische weergave van de vaak vele radiosignalen op die plekken te zien. Wie geduld heeft, of boft, kan een passerende satelliet volgen.

De app maakt gebruik van een dataset met bijna 7 miljoen gsm-masten, 19 miljoen wifi-routers en honderden satellieten. Vijgen benadrukt wel dat de app niet gebruikt moet worden om de sterkte van de signalen te meten. De app is alleen bedoeld om een indruk te geven van de enorme hoeveelheid radiosignalen om je heen.

De app kost 2,99 euro en voorlopig alleen voor iOS verkrijgbaar. Begin volgend jaar volgt een Android-uitvoering.

Bron: Automatiseringgids

De signalen zijn voor het blote oog niet zichtbaar, maar de app Architecture of Radio van Vijgen maakt ze voor iOS-gebruikers zichtbaar. Wie zijn iPhone of iPad om zich heen beweegt, krijgt een grafische weergave van de vaak vele radiosignalen op die plekken te zien. Wie geduld heeft, of boft, kan een passerende satelliet volgen.De app maakt gebruik van een dataset met bijna 7 miljoen gsm-masten, 19 miljoen wifi-routers en honderden satellieten. Vijgen benadrukt wel dat de app niet gebruikt moet worden om de sterkte van de signalen te meten. De app is alleen bedoeld om een indruk te geven van de enorme hoeveelheid radiosignalen om je heen.De app kost 2,99 euro en voorlopig alleen voor iOS verkrijgbaar. Begin volgend jaar volgt een Android-uitvoering.Bron: Automatiseringgids