De app is onderdeel van een overheidscampagne om meer bewustzijn te creëren rond depressie en de strijd tegen zelfdoding. De software is een project van de afdeling Psychologie van het Huilongguan Hospital in de hoofdstad Peking.

De applicatie, die over drie jaar klaar moet zijn, zal tests bevatten waarmee te gebruiker kan onderzoeken of hij of zij depressief is. De toepassing geeft prognoses en suggereert behandelingsmethoden, maar zal het ook mogelijk maken om online vragen te stellen en zelfs een afspraak bij een hulpverlener te regelen.

China telt jaarlijks bijna 300.000 zelfdodingen, en nog eens 2 miljoen pogingen. (IPS/MI)

De app is onderdeel van een overheidscampagne om meer bewustzijn te creëren rond depressie en de strijd tegen zelfdoding. De software is een project van de afdeling Psychologie van het Huilongguan Hospital in de hoofdstad Peking. De applicatie, die over drie jaar klaar moet zijn, zal tests bevatten waarmee te gebruiker kan onderzoeken of hij of zij depressief is. De toepassing geeft prognoses en suggereert behandelingsmethoden, maar zal het ook mogelijk maken om online vragen te stellen en zelfs een afspraak bij een hulpverlener te regelen. China telt jaarlijks bijna 300.000 zelfdodingen, en nog eens 2 miljoen pogingen. (IPS/MI)