App waarschuwt beleggers: Trump heeft getwitterd

Donald Trump samen met mede-oprichter van PayPal en Facebook-bestuurder Peter Thiel en Apple-CEO Tim Cook. © Reuters

Als de machtigste Twitteraar ter wereld zijn telefoon pakt, gaat dat geheid de hele wereld over. En een nieuwe app speelt daar op in: Trump Trigger. Die stuurt zijn gebruikers een alert zodra de aankomende Amerikaanse president Donald Trump een tweet plaatst over een beursgenoteerd bedrijf.

Trump is de laatste tijd boos geworden op autobouwers als Ford, General Motors en Toyota, omdat ze hun auto’s in Mexico laten bouwen. Toyota wil een nieuwe fabriek in het land bouwen en dat schoot bij Trump in het verkeerde keelgat. Hij trok naar Twitter en Toyota kreeg hierdoor onverwachts een koersdaling van 2 procent te verwerken.

Ook Boeing, Lockheed Martin, Amazon en Carrier hebben kritiek gekregen. De harde woorden van Trump hebben gevolgen voor de aandelenkoersen van die bedrijven, maar ook voor de koersen van andere bedrijven, die de volgende zouden kunnen zijn. Daarom stuurt Trump Trigger een notificatie naar beleggers wanneer de aanstaande president over aandelen in hun portefeuille twittert.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content