De meeste aanvragen naar gebruikersaccounts in de periode tussen 1 januari en 30 juni kwamen van de Amerikaanse autoriteiten: namelijk tussen de 1.000 en 2.000. In minder dan 1.000 gevallen kon het bedrijf effectief informatie vrijgeven, zoals e-mails, contacten of foto's.

Op ruime afstand volgen het Verenigd Koninkrijk (127 aanvragen), Spanje (102) en Duitsland (93).

13 Belgische aanvragen

Ook België liet zich niet onbetuigd: ons land diende in de eerste zes maanden 13 keer een aanvraag in tot informatie van een gebruikersaccount en 64 keer voor informatie over een toestel.

Stafrechtelijke sfeer

Volgens Apple kaderen de meeste aanvragen in de strafrechtelijke sfeer, zoals bijvoorbeeld diefstal van een iPad of iPhone, het lokaliseren van vermiste personen, oplossen van ontvoeringen of vermijden van een zelfmoord. (Belga/MI)

De meeste aanvragen naar gebruikersaccounts in de periode tussen 1 januari en 30 juni kwamen van de Amerikaanse autoriteiten: namelijk tussen de 1.000 en 2.000. In minder dan 1.000 gevallen kon het bedrijf effectief informatie vrijgeven, zoals e-mails, contacten of foto's. Op ruime afstand volgen het Verenigd Koninkrijk (127 aanvragen), Spanje (102) en Duitsland (93). 13 Belgische aanvragenOok België liet zich niet onbetuigd: ons land diende in de eerste zes maanden 13 keer een aanvraag in tot informatie van een gebruikersaccount en 64 keer voor informatie over een toestel. Stafrechtelijke sfeerVolgens Apple kaderen de meeste aanvragen in de strafrechtelijke sfeer, zoals bijvoorbeeld diefstal van een iPad of iPhone, het lokaliseren van vermiste personen, oplossen van ontvoeringen of vermijden van een zelfmoord. (Belga/MI)