Concreet nieuws, wat het record zou kunnen verklaren, viel er bij Apple niet te rapen, maar beleggers hebben alle vertrouwen in een reeks nieuwe producten die later dit jaar voorgesteld zullen worden.

Het zou gaan om iPhones met een groter scherm en een smartwatch (intelligent polshorloge), al heeft Apple daar nog niet officieel over gecommuniceerd.

Het aandeel Apple piekte in september 2012 op 100,30 dollar (herberekend in het licht van de recente aandelensplitsing), net voor de lancering van de iPhone 5. De maanden daarna verloor het aandeel een derde van zijn waarde, omdat beleggers bezorgd waren dat de stroom aan succesproducten van het bedrijf was opgedroogd na het overlijden van Steve Jobs.

Die teneur is omgeslagen en beleggers omarmen de strategie van de huidige topman Tim Cook, die bijvoorbeeld ook meer geld laat terugvloeien. (Belga/BO)
naar de aandeelhouders dan in de tijd van Jobs.

Concreet nieuws, wat het record zou kunnen verklaren, viel er bij Apple niet te rapen, maar beleggers hebben alle vertrouwen in een reeks nieuwe producten die later dit jaar voorgesteld zullen worden.Het zou gaan om iPhones met een groter scherm en een smartwatch (intelligent polshorloge), al heeft Apple daar nog niet officieel over gecommuniceerd. Het aandeel Apple piekte in september 2012 op 100,30 dollar (herberekend in het licht van de recente aandelensplitsing), net voor de lancering van de iPhone 5. De maanden daarna verloor het aandeel een derde van zijn waarde, omdat beleggers bezorgd waren dat de stroom aan succesproducten van het bedrijf was opgedroogd na het overlijden van Steve Jobs. Die teneur is omgeslagen en beleggers omarmen de strategie van de huidige topman Tim Cook, die bijvoorbeeld ook meer geld laat terugvloeien. (Belga/BO) naar de aandeelhouders dan in de tijd van Jobs.