Tot nu dateerde de hoogste notering van februari 2015. Toen was een Apple-aandeel 133 dollar waard. Nu komt het dus aan 133,29 dollar. Het bedrijf is nu 700 miljard dollar waard en bevestigt zo zijn status als waardevolste onderneming ter wereld. Google volgt al op geruime afstand met een waarde van 573 miljard dollar.

Apple kon verrassend goede verkoopcijfers voorleggen tijdens de afgelopen eindejaarsperiode. Vooral de iPhone 7 bleek een schot in de roos te zijn. Dat de gemiddelde prijs van de verkochte Apple-toestellen hoger lag dan het jaar voordien gaf de beleggers het vertrouwen in Apple terug. De komst van de iPhone 8 zal de verkoop nog meer stimuleren, hoewel er behalve op het vlak van design niet veel verandert, verwachten experts.

De aandelenkoers kan ook te maken hebben met de aanpassingen die Goldman Sachs analyste Simona Jankowski maakte, schrijft Reuters. Voor haar is een Apple-aandeel 150 dollar waard. Ze denkt dat onder meer omdat ze verwacht dat de aankomende 10de verjaardagseditie van de iPhone heel wat nieuwigheden met zich mee kan brengen, waaronder augmented reality technologie. Nogal wat beleggers hopen dat Apple voor zijn tiende verjaardag een model uitbrengt dat drastische vernieuwingen invoert en zo weer een voetje voor krijgt in de oververzadigde smartphonemarkt.

Tot nu dateerde de hoogste notering van februari 2015. Toen was een Apple-aandeel 133 dollar waard. Nu komt het dus aan 133,29 dollar. Het bedrijf is nu 700 miljard dollar waard en bevestigt zo zijn status als waardevolste onderneming ter wereld. Google volgt al op geruime afstand met een waarde van 573 miljard dollar. Apple kon verrassend goede verkoopcijfers voorleggen tijdens de afgelopen eindejaarsperiode. Vooral de iPhone 7 bleek een schot in de roos te zijn. Dat de gemiddelde prijs van de verkochte Apple-toestellen hoger lag dan het jaar voordien gaf de beleggers het vertrouwen in Apple terug. De komst van de iPhone 8 zal de verkoop nog meer stimuleren, hoewel er behalve op het vlak van design niet veel verandert, verwachten experts.De aandelenkoers kan ook te maken hebben met de aanpassingen die Goldman Sachs analyste Simona Jankowski maakte, schrijft Reuters. Voor haar is een Apple-aandeel 150 dollar waard. Ze denkt dat onder meer omdat ze verwacht dat de aankomende 10de verjaardagseditie van de iPhone heel wat nieuwigheden met zich mee kan brengen, waaronder augmented reality technologie. Nogal wat beleggers hopen dat Apple voor zijn tiende verjaardag een model uitbrengt dat drastische vernieuwingen invoert en zo weer een voetje voor krijgt in de oververzadigde smartphonemarkt.