De massieve 'datavoetafdruk' van het iOS 8-besturingssysteem knaagt aan de geadverteerde capaciteit van Apple's mobiele toestellen, beweren de aanklagers Paul Orshan en Christopher Endara uit Miami, allebei bezitters van een Apple-toestel.

'In werkelijkheid krijgen gebruikers lang niet de geheugencapaciteit die Apple adverteert', klinkt het bij Jonas Mann, de advocaat van de klagende Apple-klanten. 'De discrepantie tussen de geadverteerde en de beschikbare capaciteit is substantieel', zegt hij nog.

Volgens Mann beschikt een iPhone 6 Plus met een zogezegd geheugen van 16 GB eigenlijk maar over 12,7 GB opslagruimte - 21 procent minder dan wat de advertenties doen uitschijnen. En op een iPhone 6 van 16 GB is maar 13 GB ruimte beschikbaar voor apps, foto's, muziek en andere data, aldus nog Mann.

De aanklagers beweren ook nog dat Apple advertenties aanbiedt voor zijn betalende iCloud-opslagdienst wanneer een toestel bijna vol zit.

De massieve 'datavoetafdruk' van het iOS 8-besturingssysteem knaagt aan de geadverteerde capaciteit van Apple's mobiele toestellen, beweren de aanklagers Paul Orshan en Christopher Endara uit Miami, allebei bezitters van een Apple-toestel. 'In werkelijkheid krijgen gebruikers lang niet de geheugencapaciteit die Apple adverteert', klinkt het bij Jonas Mann, de advocaat van de klagende Apple-klanten. 'De discrepantie tussen de geadverteerde en de beschikbare capaciteit is substantieel', zegt hij nog. Volgens Mann beschikt een iPhone 6 Plus met een zogezegd geheugen van 16 GB eigenlijk maar over 12,7 GB opslagruimte - 21 procent minder dan wat de advertenties doen uitschijnen. En op een iPhone 6 van 16 GB is maar 13 GB ruimte beschikbaar voor apps, foto's, muziek en andere data, aldus nog Mann. De aanklagers beweren ook nog dat Apple advertenties aanbiedt voor zijn betalende iCloud-opslagdienst wanneer een toestel bijna vol zit.