Het aantal downloads van Apple apps blijft sterk stijgen, met eveneens een stijging van de gemiddelde prijs voor te betalen apps.

Nadat Apple uitpakte met het bericht dat al 15 miljard apps werden gedownload, voegt PiperJaffray daar nog een uitsplitsing van het apps verkeer aan toe. Volgens Gene Munster, een sr research analist bij deze middelgrote investeringsbank, stijgt het aantal apps dat een Apple gebruiker jaarlijks downloadt met 61%, van ca. 51 in 2010 tot 83 dit jaar. Blijkbaar zetten smartphones aan tot meer gebruik van apps en de iOS omgeving blijft nu eenmaal het leidend ecosysteem, stelt Munster. De gebruikers halen nog steeds haast vijf maal meer gratis apps binnen dan te betalen apps, maar de gemiddelde prijs per app stijgt wel met 14 procent in 2011 (tegen een daling met 18% in 2010). De prijs zou wel slechts gemiddeld 1.44 dollar per app bedragen.

Volgens Munster zou de omzet uit de Apple AppStore dit kalenderjaar ca. 4,27 miljard dollar bedragen, waarvan ca. 1,28 miljard dollar voor Apple en 2,99 miljard dollar voor de ontwikkelaars. Voor 2012 schat Munster de omzet op ca. 7,7 miljard dollar. Hoewel volgens de cijfers van Munster de AppStore slechts ca; 1 procent van Apple's omzet uitmaakt, acht hij het belang ervan voor Apple veel hoger in.

Zoals heel wat andere waarnemers meent hij dat de AppStore van groot belang is om klanten aan Apple te binden en zo de verkoop van iOS gesteunde systemen te bevorderen. Belangrijk daarbij blijft de voorsprong die de AppStore heeft in aantallen apps ten opzichte van andere omgevingen. Momenteel biedt de iOS omgeving ca. 425.000 toepassingen versus ca. 200.000 voor Android.

Het aantal downloads van Apple apps blijft sterk stijgen, met eveneens een stijging van de gemiddelde prijs voor te betalen apps. Nadat Apple uitpakte met het bericht dat al 15 miljard apps werden gedownload, voegt PiperJaffray daar nog een uitsplitsing van het apps verkeer aan toe. Volgens Gene Munster, een sr research analist bij deze middelgrote investeringsbank, stijgt het aantal apps dat een Apple gebruiker jaarlijks downloadt met 61%, van ca. 51 in 2010 tot 83 dit jaar. Blijkbaar zetten smartphones aan tot meer gebruik van apps en de iOS omgeving blijft nu eenmaal het leidend ecosysteem, stelt Munster. De gebruikers halen nog steeds haast vijf maal meer gratis apps binnen dan te betalen apps, maar de gemiddelde prijs per app stijgt wel met 14 procent in 2011 (tegen een daling met 18% in 2010). De prijs zou wel slechts gemiddeld 1.44 dollar per app bedragen. Volgens Munster zou de omzet uit de Apple AppStore dit kalenderjaar ca. 4,27 miljard dollar bedragen, waarvan ca. 1,28 miljard dollar voor Apple en 2,99 miljard dollar voor de ontwikkelaars. Voor 2012 schat Munster de omzet op ca. 7,7 miljard dollar. Hoewel volgens de cijfers van Munster de AppStore slechts ca; 1 procent van Apple's omzet uitmaakt, acht hij het belang ervan voor Apple veel hoger in. Zoals heel wat andere waarnemers meent hij dat de AppStore van groot belang is om klanten aan Apple te binden en zo de verkoop van iOS gesteunde systemen te bevorderen. Belangrijk daarbij blijft de voorsprong die de AppStore heeft in aantallen apps ten opzichte van andere omgevingen. Momenteel biedt de iOS omgeving ca. 425.000 toepassingen versus ca. 200.000 voor Android.