De strijd tussen Apple en Samsung, die draait rond het schenden van patenten, begon twee jaar geleden, toen Steve Jobs er nog aan het roer stond. Sindsdien dagen beide hardwaregiganten elkaar beurtelings voor de rechter, met wisselend succes. Er lijkt maar geen einde te komen aan de patentenoorlog.

Maar volgens Reuters is Tim Cook, de huidige CEO van Apple, altijd al tegen deze juridische oorlog geweest, schrijft Reuters. Cook wilde de goede zakelijke relatie met Samsung - dat al jarenlang componenten produceert voor Apple-toestellen - niet op het spel zetten. Jobs had daar geen oren naar, en ging gewoon zijn gang.

Omdat de rechtszaken toch alleen maar leiden tot een patstelling, zou Tim Cook nu aansturen op een verzoening.

De strijd tussen Apple en Samsung, die draait rond het schenden van patenten, begon twee jaar geleden, toen Steve Jobs er nog aan het roer stond. Sindsdien dagen beide hardwaregiganten elkaar beurtelings voor de rechter, met wisselend succes. Er lijkt maar geen einde te komen aan de patentenoorlog. Maar volgens Reuters is Tim Cook, de huidige CEO van Apple, altijd al tegen deze juridische oorlog geweest, schrijft Reuters. Cook wilde de goede zakelijke relatie met Samsung - dat al jarenlang componenten produceert voor Apple-toestellen - niet op het spel zetten. Jobs had daar geen oren naar, en ging gewoon zijn gang. Omdat de rechtszaken toch alleen maar leiden tot een patstelling, zou Tim Cook nu aansturen op een verzoening.