De jaarlijks terugkerende Keynote wordt afgetrapt door CEO Tim Cook. In de zeker twee uur die volgen, praten topmensen van Apple ontwikkelaars en journalisten bij over de lopende projecten van het bedrijf. Dit jaar wordt vooral vuurwerk verwacht op softwaregebied.

Zo gaat Apple naar alle waarschijnlijkheid de volgende versies van OS X en iOS aankondigen en komt het met een complete make-over van Apple Music. Aan het hardwarefront valt nieuws te verwachten over MacBooks en over een slimme assistent-speaker die gaat concurreren met de Echo van Amazon en Google Home.

Nieuwe iPhones en iPads staat nog niet op het programma. Daarvoor houdt Apple in september doorgaans een tweede event. Na de Keynote kunnen ontwikkelaars tot en met 17 juni in San Francisco blijven. Apple geeft tijdens de WWDC niet alleen een Keynote, maar ook tientallen workshops over nieuwe technieken.

(ANP/WK)

De jaarlijks terugkerende Keynote wordt afgetrapt door CEO Tim Cook. In de zeker twee uur die volgen, praten topmensen van Apple ontwikkelaars en journalisten bij over de lopende projecten van het bedrijf. Dit jaar wordt vooral vuurwerk verwacht op softwaregebied. Zo gaat Apple naar alle waarschijnlijkheid de volgende versies van OS X en iOS aankondigen en komt het met een complete make-over van Apple Music. Aan het hardwarefront valt nieuws te verwachten over MacBooks en over een slimme assistent-speaker die gaat concurreren met de Echo van Amazon en Google Home.Nieuwe iPhones en iPads staat nog niet op het programma. Daarvoor houdt Apple in september doorgaans een tweede event. Na de Keynote kunnen ontwikkelaars tot en met 17 juni in San Francisco blijven. Apple geeft tijdens de WWDC niet alleen een Keynote, maar ook tientallen workshops over nieuwe technieken.(ANP/WK)